...
Nu anpassar Skånemejerier färgen på sina förpackningar
Skånemejeriers laktosfria sortiment lanseras nu i hela landet – och med förpackningsfärger anpassade efter resten av Sverige...

Skånemejerier lanserar under våren sitt laktosfria MåVäl-sortiment i hela Sverige. Samtidigt blir färgskalan på förpackningarna densamma som i övriga landet.

I Skåne har mjölkförpackningarna traditionellt haft en annan färgskala än i resten av Sverige. Mellanmjölken är blå – i resten av landet grön. Lättmjölken är röd – i resten av landet blå. Standardmjölken är orange – i resten av landet röd. Nu ändrar Skånemejerier sina laktosfria förpackningar så att färgskalan för MåVäl-sortimentet blir densamma som i övriga landet. 

”Vi har fått en del kommentarer från skånska konsumenter, som tycker att vi kunde behållit de gamla färgerna, men vi ändrar för att göra det enkelt för konsumenter i hela landet att hitta i mejerihyllan. Och det är ju trots allt insidan som räknas”, säger Charlotte Westergren, som är ansvarig för Skånemejeriers laktosfria sortiment, i ett pressmeddelande.

De senaste åren har visat en kraftig ökning i konsumtionen av laktosfria mejeriprodukter. En möjlig anledning är att de laktosfria produkterna i dag är så bra att hela hushållet väljer att gå över till laktosfritt, även om bara en familjemedlem är laktosintolerant.

”Vi märker att frågan om matens ursprung är väldigt viktig för många konsumenter. Vi blir den enda nationella aktören, som enbart har svensk mjölkråvara i vårt laktosfria sortiment. Därför hoppas vi att MåVäl-sortimentet blir ett uppskattat alternativ på fler platser än hemma i Skåne”, säger Charlotte Westergren.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-03-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
förpackningsdesign Grafiskt Livsmedel Livsmedelsförpackningar Övrigt Skånemejerier

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK