...
Schur Flexibles vill köpa franskt förpackningsföretag
UNI Packaging är specialiserade på digitaltryck av flexibla förpackningar. (Bild UNI Packaging)

”UNI Packaging skulle bli ett perfekt komplement till vår affärsportfölj”, säger Michael Schernthaner, VD Schur Flexibles Group.

Franck Caresmel är VD i UNI Packaging och ingår i ägarfamiljen Caresmel.

Österrikiska Schur Flexibles Group har inlett förhandlingar om förvärv av franska tryck- och konverteringsspecialisten UNI Packaging.
Schur Flexibles skriver i ett pressmeddelande att ett köp av UNI Packaging skulle stärka Schur Flexibles position inom förpackningar till mejeri- och färskmatsområdet i Frankrike och Storbritannien.


Familjeägda UNI Packaging, som har sitt säte i franska staden Averdoingt, är specialiserade på tryck och konvertering av flexila förpackningar. UNI Packaging har sju produktionsenheter i Frankrike, Storbritannien och Österrike samt ett antal logistik- och försäljningskontor runt om i Europa.

”UNI Packaging skulle bli ett perfekt komplement till vår affärsportfölj. Företaget är en etablerad aktör som fortsätter att bryta ny mark”, säger Michael Schernthaner, VD Schur Flexibles Group.

UNI Packaging är främst specialiserade på digitalt tryck på flexibla förpackningar och anses vara en av de ledande producenterna ocvh innovatörerna inom digtalt förpackningstryck. UNI Packaging investerar årligen mer än 20 miljoner kronor i forskning och utveckling inom digitaltryck och arbetar ständigt med att utveckla och förbättra sina digitala tryckproceesser.

”Den flexibla förpackningsmarknaden kännetecknas av snabb teknik utveckling och ökade kundkrav. Som en del av Schur Flexibles-koncernen skulle vi vara ännu bättre beredda att möta dessa utmaningar och kunna utnyttja våra kombinerade erfarenheter och våra olika kompetensområden”, säger Franck Caresmel, VD i UNI Packaging och medlem i ägarfamiljen Caresmel.

Schur Flexibles skriver i meddelandet att man har för avsikt av dra nytta av UNI Packagings starka marknadsposition inom flexibla ståpåsar, som blir allt populärare i Europa, på bekostnad av rigida förpackningar. När affären är genomförd är det meningen att Caresmel-familjen ska ansvara för såväl produktionen av flexibla ståpåsar som den digitala tryckverksamheten hos de sammanslagna bolagen.

Schur Flexibles skriver att de pågående förhandlingarna är allvarliga och exklusiva och att man förväntar sig att affären ska vara genomförd inom de närmaste veckorna.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-03-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
digitaltryck flexibla förpackningar förvärv Köp/Försäljning/Samgående Schur Flexibles Storbritannien UNI Packaging

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK