...
Italienska oliver håller längre i Superfos plastbehållare
Italienska Madama Olivas samtliga olivprodukter förpackas nu i RPC Superfos plastbehållare LongLife™.

Italienska olivspecialisten Madama Oliva har valt plastförpackningskonceptet LongLife™ från RPC Superfos till sina oliver och olivprodukter. Alla Madama Olivas 17 olivprodukter, tillverkade enligt traditionella italienska recept, förpackas nu i LongLife™-förpackningar.

RPC Superfos, som ingår i brittiska plastförpackningskoncernen RPC,  har tagit fram fem olika modeller av plastbägare till det italienska företagets olivprodukter. Bägarna är utformade så att de formmässigt påminner om Madama Olivas tidigare förpackningar, vilket gjort att de nya förpackningarna enkelt och smidigt har kunnat integreras i befintliga process- och förpackningslinjer.

Plastbehållarna är försedda med transparanta IML-etiketter (In-Mould-Labelling) vilka dels ger ett attraktivt och färgrikt intryck på butikshyllorna, dels låter konsumenten se de förpackade produkterna.

RPC Superfos LongLife™-förpackningar är försedda med barriärer mot syre och UV-ljus vilket ger ökad hyllivslängd åt förpackade produkter. Förpackningarna lämpar sig för autoklavering och höga fyllhastigheter. Lämpliga produkter är fuktiga livsmedel samt foderprodukter till sällskapsdjur. Plastbägarna är försedda med ett återförslutbart glasklart plastlock och en manipuleringssäker försegling.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-03-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Livsmedel Livsmedelsförpackningar Plast Plastförpackningar RPC Superfos

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK