...
Skutskärs bruk tog hem titeln ”Sveriges friskaste företag”
Juryns ordförande Göran Hägglund (längts t.v.) gratulerar Skutskärs platschef Henrik Holm (två fr. v) och brukets hälsospecialist Johan Byström till utmärkelsen Sveriges Friskaste Företag. Längst t.h. Feelgoods VD Joachim Morath.

I hård konkurrens med fem andra finalister har Stora Enso Skutskärs bruk tilldelats utmärkelsen ”Sveriges friskaste företag”. Tävlingen arrangeras av hälsoföretaget Feelgood.

Stora Enso Skutskärs bruk var ett av sex finalföretag i den landsomfattande tävlingen, där över 150 företag nominerades från början. Syftet med utmärkelsen är att lyfta upp de goda exemplen som en motvikt till de senaste årens rapporter om ökade sjukskrivningar, osunda arbetsmiljöer och hur arbete leder till ohälsa.

Bakom utmärkelsen står hälsoföretaget Feelgood som utsett vinnarföretaget tillsammans med en jury bestående av ordföranden Göran Hägglund, fd socialminister och nu styrelseordförande i Feelgood  samt ledamöterna Irene Jensen, professor i företagshälsa, Göran Johansson, tidigare ordförande för IF Metall, Eva Nordmark, ordförande för TCO samt Joachim Morath, VD för Feelgood.

”Det är oerhört glädjande att vårt bruk i Skutskär utses till Sveriges Friskaste Företag. Med platschef Henrik Holm och hälsospecialist Johan Byström i spetsen, har Skutskärs bruk visat att ett engagerat och systematiskt hälso- och arbetsmiljöarbete ger många positiva effekter både vad gäller medarbetarnas välmående och företagets produktivitet”, säger Per Lyrvall, Sverigechef på Stora Enso.

-----------------------------------
Skutskärs Bruk, strax söder om Gävle, har en produktionskapacitet på 540.000 ton massa per år. Bruket, som har 350 medarbetare, tillverkar massa som används till olika pappers- och kartongprodukter samt till produkter som blöjor och inkontinensskydd.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-03-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Kartong Miljö Övrigt Skutskär Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK