...
Marvaco tilldelar Flint Group partnercertifikat för EGP-teknik
Joelle Bédat, Flint Group, t.v., tar emot EGP-partnercertifikatet från Kai Lankinen, Marvaco Ltd.

Flint Group, global leverantör av klichéer och färg för flexografitryck, har tilldelats partnercertifikat för EGP. Certifikatet är ett bevis på bolagets kompetens att leverera verktyg för framgångsrik implementering av den här moderna produktionsprocessen. Certifikatet har utdelats av Marvaco Ltd, en pionjär inom EGP-teknologi i full HD.

Certifikatet tilldelas Flint Group för färgens och klichéernas utmärkta och stabila pålitlighet, som säkerställts genom ett antal olika tryck från olika tryckpressar under de senaste tre åren. Teknologin för EGP används dagligen med de mest avancerade tryckpressarna för emballage. För att förenkla implementeringen och för att uppmärksamma processen tilldelar Marvaco och dess amerikanska samarbetspartner CSW Inc. partnercertifikat till bolag, som specialiserar sig på flexografipressar och de som tillverkar tillbehör och material för flexografitryck.

”För att implementera EGP-teknologin behöver tryckföretag kunniga och kapabla samarbetspartners. Flint Groups förmåga att tillhandahålla användarvänlig färg och kvalitetsklichéer för flexografitryck, har testats i de mest krävande omständigheterna och med ett antal olika material”, säger Kai Lankinen styrelseordförande på Marvaco.

Kai Lankinen tillägger att stabiliteten och följdriktigheten av Flint Groups EGP i HD uppnår varumärkesägarnas förväntningar på kvalitet och uppfyller de striktaste produktivitetskraven för tryckpressarna.

”Det är en ära för oss att få ta emot partnercertifikatet för EGP, som en bekräftelse på våra produkters pålitlighet,” säger Friedrich von Rechteren, VP för försäljning inom EMEA & global marknadsföring, Flint Group. 

”Vi på Flint Group arbetar dagligen med alla aspekter, som är viktiga för våra kunder, för att uppfylla deras önskemål, och för att förbättra kostnaderna och kvaliteten enligt våra grundläggande principer: bättre, snabbare och enklare att använda. Sedan vi lanserade vårt första EGP-projekt i HD år 2015 har vi haft ett nära samarbete med vår partner Marvaco, för att konsekvent tillhandahålla pålitliga klichématerial och färg, som uppfyller de strikta EGP-kraven för processerna. Vi är nöjda med framstegen som våra två bolag har gjort under de senaste åren, och ser fram emot framtida projekt inom området”, Friedrich von Rechteren.

”Klichéerna för EGP-teknologin låter oss trycka utan behovet att manuellt blanda spotfärger. De konsekventa och exakta färgerna trycks med digital färgblandning och en förhöjd CMYK-färgskala med ytterligare processfärg i orange, grönt och violett. Tryckpressarna har kunnat öka produktiviteten och kvaliteten märkbart med hjälp av processen och Marvacos EGP i full HD. Dessutom har förbrukningen av färg och lösningsmedel minskat dramatiskt, vilket gör processen ännu mer miljövänlig än vanligt flexografitryck”, förklarar Friedrich von Rechteren.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-03-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Flint förpackningstryck Grafiskt Marvaco Övrigt Prepress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK