...
PallPack AB levererar robotar från danska Universal Robots
Cobotar från UR samarbetar nära människor och arbetar utan säkerhetsstängsel.
Det är enkelt att programmera robotar från UR.

Materialhanteringsföretaget ITO PallPack AB meddelar att man nu har börjat leverera robotar/cobotar från danska Universal Robots (UR). Robotarna, som är billigare än traditionella palletteringsrobotar, kräver inget säkerhetsstängsel och betecknas som mycket användarvänliga.

”Med UR-robotarnas prisnivå tror jag att fler företag har råd att tänka robotar. Pris är viktigt för alla. Nu ser vi en robot där både pris och volym matchar varandra”, säger Axel Hagen, projektledare på PallPack.

PallPack skriver att UR på många sätt har revolutionerat hur man kan använda robotar och s.k. cobotar. Kombinationen av dansk modulär industridesign och programmering på en ny nivå bidrar väsentligt till UR:s framgång. Genom att leverera UR:s robotar kan PallPack nu lösa ännu fler uppgifter och bidra till en högre nivå av automatisering hos sina kunder.

”Det här är användarvänliga robotar som kan hantera nya ändringar i morgon eller andra produkter, samtidigt som de inte kräver säkerhet. Detta gör det möjligt för oss att placera dem även där det är ont om utrymme”, säger Axel Hagen.

Att programmera traditionella industrirobotar kan ofta vara tidskrävande med omständliga processer. UR använder en metod, som gör robotarna funktionella på imponerande kort tid, ofta samma dag, som man startar processen. De flesta industrirobotar kräver hög teknisk kompetens för att programmeras korrekt. UR-robotarna programmeras lättare och visuellt genom att operatören manuellt flyttar robotarnas armar till önskad position. 

Robotar från UR är utformade till att bli styrda av vanliga människor, dessa robotar var också de första som utvecklades för att samarbeta med människor, så kallade cobots (collaborative robot). I de flesta fall utför roboten sina uppgifter utan säkerhetsstängsel, då de är relativt små och har ett inbyggt säkerhetssystem som godkänts av den tyska kontrollorganisationen TÜV.

Medan större robotar vanligtvis programmeras till några få och upprepade uppgifter, samt placeras på en fast plats i produktionslinjen, är UR-robotarna lätta att flytta och enkla att ställa om till nya uppgifter. Det betyder att de kan användas till betydligt fler uppgifter än traditionella robotar. Robotarna memorerar tidigare programmerade uppgifter, vilket gör att de enkelt kan flyttas tillbaka till tidigare utförda uppgifter.

Robotarna från UR finns i tre varianter: UR3, UR5 och UR10. Alla är utvecklade enligt samma princip, men med olika lyftkapacitet och aktivitetsradie. UR3 är en bordsmodell på endast 11 kg, med 3 kg lyftkapacitet och 360 graders rotation i alla leder.

”ITO PallPack har lång erfarenhet av att arbeta med robotar och cobotar för att förenkla och automatisera industriprocesser. Sedan tidigare är vi certifierade försäljnings- och servicepartners av KUKA Robotics och med Universal Robots produkter expanderar vi fullt ut. Detta gör att vi kan lösa ett ännu större antal uppgifter hos våra kunder”,. säger Axel Hagen.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-03-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
ITO Materialhanteringsutrustningar Övrigt Pall-Pack Pallettering/sträck-& krympfilm Robotteknik

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK