...
Mondi vann designpris med förpackning för pistagenötter
Mondis förpackningskoncept ”Pistachio Dream” för pistagenötter vann kkategorin ”bästa förpackningsdesign” i ”World Food Innovation Award”.

Österrikiska förpacknings- och papperskoncernen Mondi har vunnit det prestigefyllda priset ”World Food Innovation Award” med en annorlunda förpackningslösning för pistagenötter. Mondi vann utmärkelsen i kategorin ”Bästa förpackningsdesign”.
Tävlingen arrangeras av FoodBev Media och det var fjärde gången den avhölls.


Mondi vann med förpackningskonceptet ”Pistachio Dream”, som är en wellpappbaserad konsumentförpackning för pistagenötter. Juryn uppskattade speciellt den innovativa lösningen, som innebär att förpackningen har ett yttre ”skal” av wellpapp, som gör att den är lätt att placera och stapla i butikshyllan.

För konsumenten är ”wellpappskalet” enkelt att öppna genom att ytterskiktets två halvor dras isär, varvid en inre wellpappbox med pistagenötterna i en flexibel plastpåse blir åtkomlig. Ett plus är att vid konsumtion kan konsumenten samla de överblivna nötskalen i den tomma wellpappförpackningen!

”Dagens hektiska livsstil innebär att konsumenterna kräver produkter och lösningar, som gör livet enklare och bekvämare. Detta märks speciellt inom livsmedelssektorn, där antalet produkter på hyllorna ständigt ökar. Vi strävar efter att utveckla förpackningskoncept som proaktivt möter dessa behov”, säger Armand Schoonbrood, chef för affärsområdet Corrugated Packaging hos Mondi.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-03-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
design förpackningsdesign förpackningstävling Livsmedelsförpackningar Mondi Well Wellpappförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK