...
Kanadensiska CCL köper tyska Treofans amerikanska bolag
I Zacapu i Mexico har Treofan en stor tillverkningsanläggning, som nu kommer att övertas av CCL Industries.
”Vi satsar i våra europeiska produktionsanläggningar”, säger Walter Bickel, VD Treofan.

Tyska BOPP-filmspecialisten Treofan meddelar att man säljer sin Treofan Americas-verksamhet till kanadensiska etikett- och förpackningskoncernen CCL Industries.
Affären förväntas vara genomförd under årets andra kvartal, under förutsättning att den godkänns av berörda konkurrensmyndigheter.


Enligt ett pressmeddelande från Treofan Holdings GmbH kommer CCL att betala cirka 251 miljoner US-dollar (drygt två miljarder kronor) för Treofans amerikanska verksamhet, inklusive en helt ny produktionslinje, som är under byggnad. Säljare är Treofans italienska huvudägare, investeringsbolaget M&C

Förutom distributions- och försäljningsverksamheter i Nord-, Central- och Sydamerika omfattar Treofan Americas även en stor produktionsanläggning i mexikanska Zacapu med 300 anställda och en årskapacitet på 60.000 ton.

“Vinsten från den här försäljningen kommer vi att använda för att minska våra skulder och satsa i våra europeiska produktionsanläggningar. Vi kommer att komplettera vår produktportfölj med specialfilmer och också stärka vår forskning inom detta område”, säger Treofans VD Walter Bickel i en kommentar till affären.

CCL Industries, som betraktas som världens största etikettproducent, har meddelat att man tänker fortsätta Treofans amerikanska verksamheter under det existerande varumärket Innovia.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-03-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
CCL Label Etikett/Märkning förvärv Innovia Films Köp/Försäljning/Samgående Övrigt Plast plastfolie Tyskland USA

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK