...
Pentawards lanserer nytt pris för designstudenter
”Vi ansåg att det var dags att starta en speciell Pentaward för unga designelever”, säger Adam Ryan.

Arrangörerna för den globala förpackningsdesigntävlingen Pentawards introducerar ”NXT-GEN Award”, som är ett specialpris för morgondagens unga designers.
Den nya tävlingskategorin kommer att ingå i årets Pentawards och som pris kommer den vinnande designstudenten att få en fullt betald resa till New York och en inbjudan till Pentawards speciella galaceremoni, som äger rum den 6 september på Guggenheim Museum.


”Evenemanget kommer också att ge den vinnande studenten ett oöverträffat tillfälle att träffa många av världens bästa förpackningsdesigners. Vinnarens bidrag kommer också att publiceras i ´The Package Deisgn Book´ där alla årets vinnare presenteras”, säger Pentawards projektchef  Adam Ryan.

Designstudenter, som redan anmält bidrag till någon eller några av Pentawards olika kategorier, kommer med automatik även att ingå som tävlande om NXT-GEN Award, enligt ett pressmeddelande från Pentawards.

Bidrag till NXT-GEN Award kommer att bedömas av Pentawards internationella 12-manna jury av förpacknings- och designexperter. Kreativitet, innovation, varumärkesvärde och kvalitet är kriterier som juryn kommer att bedöma.

”Under åren har vi sett fantastiska och vinnande bidrag från unga designstudenter och vi har också sett hur kvaliteten på dessa bidrag blivit bättre och bättre med åren. Med detta i åtanke ansåg vi att det var dags att starta en speciell Pentaward för dessa designelever och ge dem ett välförtjänt erkännande och en plattform, där de kan observeras av ledande varumärkesägare”, säger Adam Ryan.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-03-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
design designer förpackningsdesign förpackningstävling Övrigt Pentawards

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK