...
Smart kartongkaspel läser av vätskenivån i förpackad flaska
Med smarta konceptet ”Level Indicator” kan Fallers kartongkapsel på en självhäftande elektronisk pappersdisply visa aktuell vätskenivå i en ogenomskinlig medicinflaska utan att den behöver tas ut ur förpackningen. (Bild August Faller GmbH & Co KG)

Tyska koncernen August Faller Group har utvecklat en intelligent kartongkapsel med en inbyggd nivåmätare, som visar vätskenivån på en förpackad flaska med flytande medicin.

Konceptet, som kallas ”Level Indicator” och ännu är på prototypstadiet, innebär att en patient/användare med en knapptryckning på kartongkapselns utsida på en liten display kan se hur mycket flytande vätska, som finns kvar i en ogenomskinlig medicinflaska inne i själva förpackningen.

Tekniken använder ett litet batteri och en självhäftande elektronisk pappersdisplay, som placeras på kartongkapselns utsida. Vätskenivån i medicinflaskan inne i kapseln registreras avett antal platta mikrokontroller och visas på displayen. Enligt Faller kan det hela integreras i kartongkapseln utan att dess storlek behöver ökas något nämnvärt.

Fallers ”Level Indicator” är en av tre smarta förpackningar, som företaget utvecklat på senare tid. Faller har även lanserat en tabletträknande förpackning och en kartongbaserad förpackning, som inte bara håller räkning på antalet förpackade tabletter utan även med hjälp av Bluetooth och en speciell app kan överföra ett aktuellt recept till förpackningen.

Till sin hjälp vid utvecklingen av de smarta förpackningarna har Faller haft Freiburg-baserade företaget MSC Technologies samt forskare vid Pforzheim-universitetet.

-------------------------------
August Faller Group är en ledande tillverkare av sekundära läkemedelsförpackningar, typ kartongkapslar, etiketter, bipacksedlar, etc. På senare år har man väsentligt ökat utvecklandet och utbudet av så kallade smarta förpackningar, där man använder sig av tryckt elektronik och digitala kommunikationstekniker som RFID, NFC (Near Field Communication) och Bluetooth.
August Fallers huvudkvarter finns i tyska Waldkirch och dessutom har man produktionsanläggningar i Binzen, Großbeeren och Schopfheim samt i danska Hvidovre och polska Łódź. Bolaget har cirka 1.150 anställda.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-03-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
August Faller Bluetooth Kartong Kartongförpackningar Läkemedel NFC RFID Smarta förpackningar Tryckt elektronik

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK