...
Regional försäljningschef ökar KUKA:s närvaro i Danmark
Peter Kofoed har anställts som Area Sales Manager Denmark

Robotmarknaden i Danmark växer. För att möta en större efterfrågan har tyska robotproducenten KUKA anställt Peter Kofoed som regional försäljningschef med titeln Area Sales Manager Denmark.

Peter Kofoed är i grunden automatiseringsingenjör och han har arbetat med robotar ända sedan 1989, både på detaljnivå och i ledande befattningar. 
Eftersom han bland annat har varit tekniskt ansvarig  hos en av KUKA:s danska partners är han redan väl förtrogen med KUKA:s hela erbjudande.

”Jag kommer att arbeta med alla KUKA:s produkter och tjänster inom robotisering. Det innebär både ansvar för försäljning och service till våra kunder”, säger Peter Kofoed.

Peter Kofoed kommer att ha Odense på Fyn som bas, vilket är helt naturligt, eftersom staden har stöttat flera start-ups som arbetar med robotar. Regionen har också ett stort nätverk av robotföretag, som snarare hjälper varandra än agerar konkurrenter. Allt detta har skapat nya jobb.

”Ökad robotanvändning och automatisering är nödvändigt för att Danmark ska kunna behålla arbetstillfällen inom tillverkningsindustrin. Företagen har insett detta och därmed växer marknaden för robotar. Och genom att arbeta lokalt i Odense kan jag ta aktiv del i nätverket”, framhåller Peter Kofoed.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-03-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
KUKA Övrigt Personal Robotteknik

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK