...
2017 ett bra år för italienska maskintillverkare inom plast
2017 var ett framgångsrikt år för italienska plast- och gummibearbetningsmaskiner med ”all-time-high”-noteringar för produktion, försäljning och export.

Italienska maskintillverkare inom plast och gummi hade en stark tillväxt under år 2017 med både ökad produktion och omsättning, enligt branschorganet Amaplast.

Enligt den senaste statistiken från Amaplast, som representerar 170 italienska tillverkare av maskiner för plast- och gummibearbetning, ökade produktionen under 2017 med tio procent jämfört med år 2016 och noterades för ett värde på 4,67 miljarder euro (drygt 47 miljarder kronor). 

Exporten av de italienska maskinerna ökade med 12 procent jämfört med 2016 och noterades för ett värde av 3,3 miljarder euro (drygt 33 miljarder kronor). Den italienska hemmamarknaden ökade med tio procent till 2,3 miljarder euro, varav knapp en miljard euro kom från import av maskiner till Italien.
 
Enligt Amaplast är alla de tvåsiffriga ökningarna ”all-time-high” för denna industrisektor.

De italienska maskinexporten ökade till alla marknader, men speciellt till länder inom EU. Tyskland och Frankrike är nyckelmarknader, med en ökning på 20 procentenheter sedan 2016. Noterbart är att exporten till Rumänien ökade med hela 69 procent och där gjordes de flesta inköpen under sista kvartalet 2016.

Försäljningsökningen i Asien påverkades av en avmattning i Mellanöstern, särskilt i Saudiarabien, och slutade på ”blygsamma” fem procent. Även exporten till Kina och Indien gick tillbaka något jämfört med 2016.

I Nordamerika ökade försäljningen till USA med 20 procent, medan exporten till Mexico minskade med 17 procent efter en rejäl exportboom år 2016.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-03-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ekonomi Marknad Maskin och Utrustning Övrigt Plast Plastbearbetningsmaskiner

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK