...
Fortsatt stabil utveckling för pappersförpackningar
Moody´s Investor Service förutspår fortsatt stabil utveckling för pappersförpackningar.

USA-baserade kreditvärderingsinstitutet Moody´s Investors Service förutspår fortsatt stabil utveckling för den globala industrin inom papperbaserade förpackningar och för hygienpappersprodukter (tissues). Även för den globala pappers- och skogsindustrin är årets utsikter stabila, enligt Moody´s.

”Vi förväntar oss att rörelseresultaten för de 39 aktörer inom pappers- och skogsprodukter, som ingår i vår globala undersökning, ska öka med mellan två och fyra procent det närmaste året eller så. Högre priser, produktivitetsförbättringar och förvärvsrelaterade synergier samt en starkare efterfrågan på trävaror, pappersförpackningar och marknadsmassa kommer att driva vinsttillväxten, men denna kommer delvis att kompenseras av lägre efterfrågan på papper samt stigande kostnader för frakter, arbetskraft, energi och kemikalier”, säger Ed Sustar, Senior Vice President hos Moody´s.

När det gäller Europa förväntar sig Moody´s att de elva europeiska aktörer, som ingår i prognosen – och som representerar 27 procent av den globala nominella industrins rörelseresultat – också ska öka sina rörelseresultat med två till fyra procent under prognostiden. Höjda priser och ökad efterfrågan på bland annat specialpapper och pappersförpackningar lägger grunden för den positiva prognosen.

Moody´s skriver att företag som Smurfit Kappa, Mestä Board och Mondi, vilka sysslar med pappersbaserade förpackningar, kommer att dra nytta av pågående produktivitetsförbättringar och något ökande efterfrågan och höjda priser.

Av Moody´s prognos framgår också att den europeiska volymen för pappersbaserade förpackningar kommr att  öka, när den europeiska ekonomin förbättras och konsumenterna köper mer varor på nätet. Dessutom förväntar instututet sig en ökning av rörelseresultatet för europeiska träbaserade byggproducenter som Stora Enso, eftersom större investeringar i bostadsbyggande och renovering stärker efterfrågan på timmer och byggnadsproidukter i trä.

Hela Moody´s prognos kan läsas/laddas ner via pdf-länken nedan.

Ladda ner PDF: Moodys outlook.pdf


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-03-23

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK