...
DS Smith utvecklar metod för återvinning av pappersbägare
Kaffe-latte-trenden växer snabbt i Storbritannien och varje år kastas 2,5 miljarder take-away-bägare. Nu säger sig förpackningsbolaget DS Smith har utvecklat en metod för att återvinna alla dessa engångsbägare. (Bild Starbucks)
Ett effektivt insamlingssystem behövs för att man ska kunna återvinna de pappersbaserade engångsmuggarna.

Brittiska förpackningsföretaget DS Smith har efter månader av omfattande research hittat en lösning på hur man ska kunna återvinna pappersbaserade take-away-bägare för kaffe, etc.
Varje år kastas 2,5 miljarder engångsmuggar i Storbritannien – tillräckligt många för att nå runt jorden fem gånger...


I dagsläget återvinns endast en av 400 muggar och det är bara en bråkdel av konsumenterna som återanvänder kaffebägarna.

”Vi har arbetat dygnet runt för att lösa utmaningen med alla pappersmuggar, som slängs till följd av att kaffe latte-njutning blivit en del av den brittiska kulturen. Vi skulle kunna återvinna upp till 2,5 miljarder muggar varje år, men infrastrukturen för återvinning måste bli mycket bättre, om vi ska kunna nå målet att återvinna varje mugg”, säger Peter Clayson, General Manager för DS Smith Recycling.

Enligt DS Smith finns det två stora utmaningar med återvinning av kaffemuggar i papper. För det första måste man effektivt kunna avlägsna barriärskiktet av plast i bägarna och för det andra måste man säkerställa att muggarna inte blivit alltför nedsmutsade av matrester.

”Om vi kan samarbeta med lokala beslutsfattare och med de som säljer drickfärdigt kaffe samt med återvinningssektorn, för att förbättra separeringen av muggarna och ta fram en bra struktur för insamling, så kan vi tillsammans göra stor skillnad”, säger Peter Clayson.

DS Smith skriver nu i ett pressmeddelande att man hittat en metod för återvinning, där man genom att använda sitt toppmoderna pappersbruk Kemsley Paper Mill i Sittingbourne, Kent räknar med att kunna återvinna upp till 2,5 miljarder pappersmuggar, som kastas av brittiska kaffeälskare varje år. Bruket, som grundades 1924, är nu det största pappersbruket i Storbritannien och näst störst i Europa.

DS Smith har också skrivit till den brittiska regeringen och krävt att åtgärder vidtas för att bättre stötta insamling av muggar.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-03-26

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK