...
Henkel tilldelas Raflatacs Label Life Awards 2018
Glada Henkel-representanterna Ute Krupp och Greg Douglas tar emot Label Life Awards 2018 på UPM Raflatacs huvudkontor i Helsingfors. Till vänster Maria Seppälä, Vice President, Sourcing, UPM Raflatac (Bild Rami Lappalainen, Mediapool)

Finska etikettmaterialspecialisten UPM Raflatac har utsett tyska lim- och kemikaliekoncernen Henkel som vinnare av utmärkelsen Label Life Awards 2018
Priset delas ut till leverantörer som Raflatac anser står för stark hållbar utveckling och som använder hållbara affärsmetoder till nytta för både miljö och samhälle.


Raflatac skriver i ett pressmedelande att Henkel får utmärkelsen för sina två utbildningsinitiativ ”International Forscherwelt” och ”Sustainability School Project”. Det sistnämnda projektet innebär att Henkels anställda, som en del i företagets hållbarhetsprogram, besöker grundskolor och informerar och agerar som hållbarhetsambassadörer.

”Jag gratulerar Henkel till utmärkelsen. Label Life Awards är ett utmärkt tillfälle för oss att erkänna våra leverantörers hållbarhetsprestanda och dela med sig av bästa praxis mellan leverantörerna. Alla initiativ, som presenterades av de fyra finalisterna, var inspirerande och något vi alla kan lära av”, säger Maria Seppälä, Vice President, Sourcing, UPM Raflatac.

Juryn betonade sitt val med att betona den övergripande positiva samhällseffekten av Henkels initiativ. Initiativen har en stor samhällelig påverkan på barnen, särskilt i utvecklingsländer. Vidare ansågs initiativen vara mycket motiverande och engagerande för Henkels anställda.

”Vi är mycket glada för detta erkännande från en av våra nyckelkunder. Att vinna Label Life Awards betyder mycket för oss, för allt vi gör är skapat med konsumenten i åtanke, och vi har lagt ner mycket arbete i våra hållbarhetsinitiativ” säger Greg Douglas, utvecklingschef för Henkels affärsområde inom etiketter.

Konkurrenter till Henkel i finalen av UPM Raflatacs Label Life Awards 2018 var företagen Dow Consumer Solutions, BASF SE och Delfort Dunafin.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-03-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Etikett/Märkning förpackningslim Henkel Övrigt Raflatac UPM

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK