...
Sex områden står i fokus under höstens Scanpack
Stora Ensos innovationschef Mikael Hannus är en av många experter, som ska tala på årets Scanpack. (Foto Siemens)

I slutet av oktober i år är det åter dags för Scanpack – årets stora mässhändelse på förpackningsområdet. Mässan är Nordens enda omfattande evenemang för alla som producerar eller använder förpackningar. En unik mötesplats för inspiration, kunskapsutbyte och nätverkande. Årets fokusområden speglar några av de viktigaste faktorerna och aktuella trenderna som påverkar branschen och driver utvecklingen framåt.
 
De sex områden, som står i centrum vid årets mässa, är ”Smart Industry”, ”Förpackningstryck”, ”Förpackningsmaterial”, ”Hållbarhet”, ”Design & Branding” samt ”E-handel”.
 
Så här beskriver projektgruppen för Scanpack 2018 de olika områdena och vad besökarna kan förvänta sig:
 
Smart Industry
Industri 4.0, smart industri, internet of things, digitalisering och transformation, vad innebär det för dig och vilka utmaningar skapar det för industrin? Upplev de senaste tekniska lösningarna på mässan och lyssna på några av de främsta, ledande företagen och experterna som är med och formar framtidens industri.
 
Förpackningstryck
Hur ser den moderna tryckindustrin ut och hur utvecklas den i takt med nya teknikförändringar och utmaningar i branschen? Hur påverkar digitala medier branschen? En tydlig trend är fortsatt personifierat innehåll i all digital marknadsföring. Lyssna på de främsta experterna i branschen samt se de senaste lösningarna för modern tryckteknik.
 
Förpackningsmaterial
Intelligent, aktivt och hållbart material är viktiga komponenter i dagens moderna förpackningar. Upplev ett heltäckande utbud inom förpackningsmaterial från våra utställare på mässan och lyssna på de främsta experterna och de upp ledande aktörerna  som formar branschen.
 
Hållbarhet
Låt oss vara tydliga. Förändring sker, lyssna på människor och företag som vill göra en förändring för planeten, dess invånare och framtiden.
 
Design & Branding
Design är en del av ditt företag. Design är det som gör att dina produkter sticker ut och gör ett intryck. Hur gör du det här? Bli inspirerad av flera ledande experter och varumärken som delar sina framgångssagor på Superbrand scenen.
 
E-handel
Nya affärsmodeller, nytt kundbeteende,  nya konsumentbehov och nya digitala plattformar, hur kan förpackningsindustrin anpassa sig till denna omvärld?
 
Ett flertal framstående experter och auktoriteter inom de olika fokusområdena kommer att framträda och tala på mässan. En av dem är Stora Ensos innovationschef Mikael Hannus, som kommer att hålla ett föredrag på temat ”Naturens smarta material – What a tree can do”, där han berättar mer om hur framtidens förpackningsmaterial kan se ut och hur skogen kan användas på bästa sätt.
 
”Jag måste säga att jag har det intressantaste jobbet på Stora Enso! Det vi gör är till nytta både för Stora Ensos kunder och för vår planet. Jag ser fram emot att på Scanpack tala om naturens smarta material och hur det kan användas i förpackningslösningar”, säger Mikael Hannus.
 
Scanpack 2018 äger rum 23 - 26 oktober på Svenska Mässan i Göteborg.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-03-26

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK