...
Förslutningen som gör att du kan lukta på innehållet
Med Sniff Seal-tekniken kan doften av en produkt integreras i förpackningsförseglingen. (Bild Tri-Seal/Tekni-Plex)

USA-baserade företaget Tekni-Plex har fått patent på sin Sniff Seal-teknologi, som är ett förseglingskoncept med integrerad doftfunktion. Tekniken innebär att man kan applicera exempelvis ett förseglingsmembran på förpackningar som burkar, tråg, etc. och ge konsumenterna möjlighet att via integrerade luktpartiklar i förseglingen lukta på förpackningens innehåll.

Tekni-Plex skriver i ett pressmeddelande att Sniff Seal-tekniken är ett idealiskt sätt för konsumenten att redan ute i butiken uppleva en doft utan att äventyra förseglingen eller produktinnehållet. Ett brett utbud av produktkategorier, inklusive mat, dryck, personvård, kosmetika, etc kan dra nytta av tekniken.

”Det finns många tillfällen när man som konsument vill veta vad en produkt faktiskt luktar, innan man lägger den i varukorgen. Tyvärr finns det de konsumenter som öppnar förseglingar för att lukta på produkten och sedan ställer tillbaka förpackningen. En sådan produkt går ju inte att sälja och orsakar förluster för butiken. Med vår Sniff Seal-teknik uppstår inte det problemet”, säger David Andrulonis, som är VD för Tri-Seal, det affärsområde inom Tekni-Plex, där den nya tekniken utvecklats.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-04-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
förslutning Förslutningsfilm konsumentförpackningar Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK