...
Trioplast-koncernen säljs till riskkapitalbolaget Altor
”Vi är glada över att få Altor som ny huvudägare”, säger Andreas Malmberg, VD och koncernchef på Trioplast. (Bild Trioplast)

Svenska plastfilmskoncernen Trioplast Industrier AB i Smålandsstenar förvärvas av riskkapitalbolaget Altor. Det skriver Trioplast i ett pressmeddelande. Säljare är Bo Larsson, som är ensamägare till Trioplast.

Trioplast grundades 1965 i Smålandsstenar av Vilhelm Larsson. Sedan 1984 har bolaget ägts av Vilhelms son, Bo Larsson, som har utvecklat Trioplast till en ledande aktör i Europa genom utveckling av innovativa och miljövänliga plastfilmsprodukter.

Trioplast omsätter 4.3 miljarder kronor och har ca 1.000 anställda. Bolaget har huvudkontor i Smålandsstenar, produktion i Sverige, Danmark och Frankrike och säljer sina produkter på en global marknad.

”Vi är glada över att få Altor som ny huvudägare. Altor har ett långsiktigt perspektiv och vi har en gemensam syn på hur vi kan utveckla Trioplast till en ännu starkare partner till våra många viktiga kunder”, säger Andreas Malmberg, VD och koncernchef på Trioplast. 

”Vi är stolta över att bli ägare till en svensk industriklenod som Trioplast. Vi är imponerade av bolaget, dess ledning och personal och ser fram emot att utveckla bolaget vidare. Vi tror att det finns stor potential inom de många högteknologiska produktsegment, där bolaget är verksamt och kommer att fortsätta att investera i ny teknik för att framställa miljövänlig plast”, säger Bengt Maunsbach, partner på Altor.

Transaktionen är villkorad av konkurrensmyndigheternas godkännande och planeras att genomföras under maj månad. Altor och nyckelpersoner i ledningen kommer efter transaktionen att äga 100% av aktierna. Inga uppgiftyer om köpesumma eller andra ekonomiska villkor har offentliggjorts.

”Vi välkomnar Trioplast till Altor-portföljen. Altor har en lång historia av att förvärva välskötta familjebolag och utveckla dem vidare som till exempel Piab, Dustin och Byggmax. Vi tror Trioplast har stor potential att fortsätta att utvecklas mycket positivt”, säger Harald Mix, grundare av Altor. 

I Trioplast ingår ett flertal dotterbolag inom affärsområden som inbegriper produkter inom sträckfilm, industrifilm, hygienfilm och bärkassar. Kartongkonverteraren Ekmans i Jönköping har tidigare också ingått i Trioplast-koncernen, men såldes för ett och ett halvt år sedan till danska Schur International a/s (Läs HÄR)


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-04-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ekmans förvärv Köp/Försäljning/Samgående Plast Plastförpackningar plastpåsar Trioplast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK