...
Flexibelt förpackningspapper med inbyggd förseglingsfunktion
Specialpappret Sappi Seal från Sappi har integrerade förseglingsfunktioner och kan användas för tillverkning av påsar och liknande förpackningstyper till livsmedel och andra produkter.

Sydafrikanska papperskoncernen Sappi och dess europeiska dotterbolag Sappi Europe SA, med huvudsäte i Bryssel, lanserar ”Sappi Seal”, som är ett flexibelt pappersmaterial med integrerad förseglingsfunktion.
”Sappi Seal” är en vidareutveckling av ett liknande flexibelt pappersbaserat förpackningsmaterial, som Sappi presenterade år 2016. Den nya versionen har fått förbättrade tätningsegenskaper och materialet är återvinningsbart. 


Sappi skriver i ett pressmeddelande att förpackningar, tillverkade i ”Sappi Seal”, är enkla att öppna och inte behöver rivas upp. Materialet har en homogen och tryckvänlig yta, som lämpar sig för tryck och efterbehandling med alla vanliga tryck- och finishmetoder.

Specialpappret ”Sappi Seal” är belagt på en sida och har en dispersionsbeläggning på baksidan, som ger bra resultat vid varmförslutning. Materialet innehåller en hög andel förnybara råvaror och är utformat för att ersätta plastbaserat material för varmluftsförslutning.

Sappi Seal-materialet är avsett för tillverkning av flexibla standardförpackningar, typ påsar, etc. för såväl livsmedel som icke-livsmedel. Materialet kan även användas till sekundärförpackningar, typ flödesomslag till konfekt och sötsaker samt till olika icke-livsmedelsprodukter. Förutom de integrerade funktionerna för varmluftsförsegling har Sappi Seal-materialet även en acceptabel barriär mot vattenånga.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-04-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
flexibla förpackningar Förpackningsmaterial förslutning Livsmedelsförpackningar Övrigt Pappersförpackningar Sappi

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK