...
Ny verkställande direktör i polymerjätten Borealis
Alfred Stern blir ny VD för Borealis i sommar. (Bild Borealis)
Mark Garrett avgår efter elva år som VD för Borealis. (Bild Borealis)

Globala polymerkoncernen Borealis, med huvudsäte i Wien, Österrike, får en ny VD i sommar, när Alfred Stern efterträder Mark Garrett, som avgår efter 11 år på chefsstolen.

Borealis skriver att Mark Garrett , som kom till Borealis år 2007, har beslutat att lämna bolaget för att skapa sig en ny karriär på annat håll. Borealis rådgivande styrelse beklagar Mark Garretts beslut, men accepterar det och tackar honom samtidigt för hans ”enastående bidrag till Borealis framgångar”.

Alfred Stern, som är ansvarig för innovationer inom Borealis polyolefinområde kommer att ta över VD- skapet den 2 juli i år. Han kom till Borealis från DuPont Co år 2008 och har varit medlem i koncernens verkställande ledning sedan 2012.

”Alfred Stern har lyckats mycket väl med Borealis polyolefinverksamhet och nyligen också utformat koncernens nya strategiska inriktning mot cirkulär ekonomi och plaståtervinning”, säger styrelsens vice ordförande Rainer Seele i en pressrelease.

------------------------------------------------------------------
Borealis är en av världens ledande producenter av polyeten och polypropen. Koncernen har 6.600 anställda världen över och omsatte 7,5 miljarder euro (ca 77 miljarder kronor) år 2017. Borealis är Sveriges största tillverkare av polyeten och driver bland annat en krackeranläggning och tre polyetenfabriker i bohusländska Stenungsund. 


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-04-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Borealis Övrigt Personal Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK