...
Dagligvaruhandelns mål är fossilfria plastförpackningar
Dagligvaruhandelns mål är att alla plastförpackningar ska produceras av fossilfri eller återvunnen plast år 2030.
Karin Brynell är VD i svensk Dagligvaruhandel.
Svante Axelsson är nationell samordnare för Fossilfritt Sverige.

Dagligvarukedjorna Axfood, Bergendahls, Coop, ICA och Lidl går samman med Fossilfritt Sverige för att nå målet att alla plastförpackningar senast år 2030 ska vara producerade av förnybar eller återvunnen plast. 

”Plastförpackningar har många fördelar, som att det förlänger livsmedels hållbarhet och bidrar till minskat matsvinn - plasten runt gurkan är ett exempel på det. Men nackdelen är att plastförpackningarna till största delen består av fossil råvara, vilket dagligvaruhandelns initiativ kommer ändra på. Nu hoppas vi att regeringen delar våra ambitioner och hjälper oss att nå målet”, säger Karin Brynell, VD i Svensk Dagligvaruhandel, i ett pressmeddelande.

Initiativet är framtaget inom ramen för Fossilfritt Sverige och kommer därför att presenteras för regeringen senare i vår. Då kommer dagligvaruhandeln uppmana regeringen att satsa på inhemsk produktion av biobaserad råvara, exempelvis från skogen.

”Att utveckla plast från förnybar råvara och förbättra återvinningen är helt centralt både för klimatet och för en effektivare resursanvändning. Därför är det glädjande att dagligvaruhandeln själva nu har tagit fram en färdplan för hur målet ska nås”, säger Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige.

Carina Malm & JP Press


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-04-11

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK