...
Södra och BillerudKorsnäs bland de mest attraktiva företagen
Södra, som bland annat tillverkar biokompositmaterialet Durapulp, är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare, enligt Randstad.

Södra Skogsägarna och BillerudKorsnäs återfinns på bemannings- och rekryteringsföretaget Randstads tio-i-topplista över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.
Varje år kartlägger Randstad svenska folkets inställning till landets största företag. Högst upp på årets lista återfinns Södra Skogsägarna. Den smickrande positionen som Sveriges mest attraktiva arbetsgivare är resultatet av ett målmedvetet och långsiktigt arbete. 


Södra är inte bara Sveriges största skogsägareförening utan också en industrikoncern, som förädlar skog till massa, trävaror och andra produkter. Södra tillverkar bland annat det prisbelönade biokompositmaterialet Durapulp, som kan användas till allt från förpackningar och industrikomponenter till sofistikerade designprodukter. 

”Det är en stor ära att ta emot denna utmärkelse och det är ett pris till alla våra fantastiska medarbetare i Södra. Engagerade medarbetare är och kommer alltid vara det som driver vårt företag framåt”, säger Kamilla Svensson, HR-strateg på Södra.

Södra Skogsägarna har tagit ett jättekliv på listan. Så sent som förra året återfanns bolaget på plats 39 och år 2016 på plats 48. I år har alltså Södra passerat ett flertal välkända varumärken och intagit förstaplatsen.

”Undersökningen talar sitt tydliga språk: Södra är en väldigt uppskattad och eftertraktad arbetsgivare. Resan mot en topplacering i hård konkurrens är otroligt imponerande”, säger Johan Lagercrantz, VD på Randstad.

Så här ser Randstads tio-i-topp-lista över Sverige mest attraktiva arbetsgivare ut:
1. Södra Skogsägarna 
2. Volvo Car Group
3. Volvo Group
4. Sveriges Radio
5. AstraZeneca 
6. ICA
7. Sveriges Television 
8. IBM
9. BillerudKorsnäs
10. Scandic 

------------------------------------------------
Randstad uppger att ”Randstad Employer Brand Research” är världens mest omfattande, oberoende undersökning inom området. I Sverige har över 5.000 respondenter djupintervjuats och undersökningen ger en representativ bild av hur svenska folket uppfattar olika arbetsgivare.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-04-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
BillerudKorsnäs Biomaterial DuraPulp Förpackningsmaterial ICA Övrigt Södra undersökning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK