...
Huhtamäki: Ny marknadschef och förvärv av etikettföretag
Leena Lie tillträder senast 1 oktober som ny marknads- och komunnikationschef i finska storkoncernen Huhtamäki Oyj.

Finska Huhtamäki Oyj, som är en global producent av förpackningar för livsmedel och dryck, har anställt Leena Lie som ny chef för marknad och kommunikation. Samtidigt meddelar bolaget att man förvärvat ett indiskt etikettföretag.

Leena Lie (49), som får den officiella titeln ”Senior Vice President, Marketing and Communications”, kommer närmast från Cargotec Corporation, där hon innehaft en liknande post. Hon har tidigare arebetat ibland annat Kemira, KONE och Nokia. Leena Lie kommer att tillträda senast 1 oktober 2018.

I sin nya befattning i Huhtamäki kommer Leena Lie även att ingår i koncernens verkställande ledningsgrupp och rapportera direkt till VD och koncernchef Jukka Moisio.

Leena Lies företrädare i Huhtamäki, Katariina Hietaranta, kommer fortsättningsvis att foklusera på finansiell kommunikation och investorrelationer och kommer att rapportera till Leena Lie.

Huhtamäki har också utökat sin närvaro på den indiska marknaden genom att förvärva det privatägda företaget Ajanta Packagings indiska verksamheter i Daman och Baddi. Vid anläggningarna produceras självhäftande etiketter och förvärvet stärker Huhtamäkis närvaro på den indiska marknaden och tillför ny tryckteknik till bolagets etikettområde.

De förvärvade verksamheterna omsätter cirka 10 miljoner euro (ca 104 miljoner kronor) och har sammanlagt 170 anställda.

Huhtamäki uppger i ett pressmedelande att man förvärvar verksamheterna för cirka 13 miljoner euro (ca 136 miljoner kronor) och att affären förväntas vara genomförd innan utgången av april 2018. Efter förvärvet kommer verksamheterna att ingå i Huhtamäkis affärsområde för flexibla förpackningar.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-04-16

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK