...
32 ton mindre plastavfall när Puustelli gick över till well
DS Smiths förpackningsexperter utvecklade sju olika wellpapplösningar, som nu används för att transportförpacka Puustellis 2.000 köksinredningsprodukter.

32 ton mindre plastavfall per år blev resultatet, när finska Puustelli Group Oy gick från att plastinpacka sina köksinredningar till att använda kundanpassade wellpapplösningar från DS Smith.

Puustelli, som har sitt säte i Harjavalta i västra Finland, tillverkar köksinredningar och har kunder i Finland, Sverige, Baltikum och Ryssland. Företaget är kända för sina köksinredningar av hög kvalitet och för att sträva efter ett ansvarsfullt förhållningssätt inom alla sina arbetsområden. Tillsammans med DS Smith har de nu tagit fram en ny typ av förpackningar för sina köksinredningar och bytt förpackningsmaterial från plast till wellpapp.

Tidigare förpackades Puustelli-produkterna med hörnskydd i plast samt sträckfilmning med plastfilm. Men den lösningen var inte i linje med företagets miljöpolicy och skyddade inte heller produkterna ordentligt under transport, vilket i sin tur ledde till indirekta kostnader i form av skadat gods.

Detta blev en ypperlig utgångspunkt för DS Smiths förpackningsexperter, som utifrån ledorden flexibilitet och anpassningsbarhet skapade en linje wellpappförpackningar, som skulle skydda Puustellis 2.000 olika inventarier. 

Den slutgiltiga lösningen består av förpackningar i sju olika storlekar, som kan tillgodose behovet för hela sortimentet. Lösningen genererade stora besparingar inom beställning, lagerhållning och implementering.

Puustelli konstaterar nu att skiftet från plast till wellpapp bland annat resulterat i 32.000 kilo mindre plastavfall från förpackningar per år och betydande kostnadsbesparingar tack vare bättre skydd under transport och hantering. Kunderna har också blivit gladare eftersom förpackningarna är lättare att återvinna.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-04-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
DS Smith DS Smith Packaging Finland Övrigt Plast plastavfall plastfolie Sträckfilm Transport Well Wellpappförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK