...
Intressant analys: Svensken den mest stressade i Norden!
Nästan hälften av svenskarna upplever dagligen negativ stress...

Räcker tiden inte till? Känner du ett ständigt flås i nacken? Du är i gott sällskap – Sverige och svenskarna har nämligen nordiskt rekord i stress! Nästan hälften av svenska män och kvinnor upplever stress varje dag och andelen har ökat sedan 2017. Det framgår av YouGovs årliga Food & Health-rapport, som under mer än 10 år undersökt nordiska konsumenters inställning till mat, klimat och hälsa.

Rapporten visar att 43 procent upplever negativ stress minst en gång om dagen. Det ger Sverige en trist nordisk förstaplats i stressligan! På andra plats kommer Finland, där 37 procent av män och kvinnor upplever negativ stress minst en gång varje dag. I Norge är motsvarande siffra 31 procent, medan danskarna – som kan konsten att ”hygge”* – hamnar på mera blygsamma 22 procent...

I alla fyra länderna är det yngre konsumenter, som är mest stressade. I Sverige upplever 53 procent av 16 - 24-åringarna dagligen stress mot 40 procent i den övriga befolkningen. Fler kvinnor än män upplever också dagligen stress i Sverige. 49 procent mot 37 procent av männen. Dessutom upplever de med barn, som bor hemma, oftare stress. 

------------------------------------------------
YouGov är ett internationellt data- och marknadsanalysföretag, som har en konsumentpanel bestående av fem miljoner människor världen över. Urvalet i Food & Health-rapporten är nationellt representativt för befolkningen i åldern 16-64 år i respektive land. 500 intervjuer per land genomfördes.

*Om begreppet ”hygge”:
Ordet hygge kommer ursprungligen från norskan och betyder ungefär “välmående”. Det dök upp i det danska språket på 1700-talet och har sedan dess blivit en del av den danska folksjälen. 
”Hygge” kan beskrivas som en mysig och varm atmosfär, där man tar sig tid att njuta av det goda i livet tillsammans med människor man tycker om. ”Hygge” är också att ta sig tid att ha det bra i vardagen och ta till vara på de små sakerna, som sätter guldkant på tillvaron.  (Källa VisitDenmark)


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-04-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Övrigt undersökning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK