...
Matsvinnet kan minskas med förbättrad visionteknik 
TriVisions nya VisioPointer är bara 80 x 80 cm och har en höjd av 1,85 meter. 

Danska företaget TriVision, med huvudsäte i Odense, har vidareutvecklat sin VisioPointer-lösning, som inspekterar livsmedelsförpackningar. Minskat matsvinn på grund av defekta förpackningar är ett positivt resultat av den förbättrade vision-tekniken, menar TriVision.

TriVision skriver i ett pressmeddelande att man just avslutat utvecklingen av sin nya VisioPointer-lösning och gjort den ännu enklare att använda för operatörer. Livsmedelstillverkare kan nu automatiskt identifiera förorenade förseglingar och kvalitetsdefekter, felaktiga dekaler eller datummärkning och defekta förpackningar.

Defekta och skadade förpackningar, som kommer ut i handeln, ratas oftast av konsumenterna och blir kvar i hyllorna, varefter de sedan i regel kastas av butiksägaren. Med ett vision-system som tidigt i produktionslinjen upptäcker defekter och felaktigheter hos livsmedelsförpackningarna, kan problemet åtgärdas och matsvinnet minskas.

”Med den uppdaterade VisioPointer har vi gjort det möjligt att implementera vår teknik utan att bygga om hela produktionsanläggningen. Storleken är så kompakt, att den passar i alla produktionslinjer och eftersom vi upptäcker problem tidigt med vår produktionsmodul kan maskinproblem åtgärdas, innan de hinner utvecklas till storskaliga kvalitetsproblem”, säger delägaren Ole K. Neckelmann.

I sitt vision-system använder TriVision så kallad industriell optisk teknik, där man med snabba och högupplösta kameror upptäcker skavanker på produkten. Kamerorna kan fotografera flera olika typer av livsmedelsprodukter och programvaran, som används för att tolka bilderna, kan inspektera förseglingar, dekaler, skivor, produkter och förpackningen. Hemligheten ligger i kombinationen av kameror och en användarvänlig programvara, som har utvecklats under nästan 20 år. 

Tekniken används inom många olika tillverkningsanläggningar – från biltillverkning och elektronik till biovetenskap och läkemedel. Inom livsmedelstillverkning har danska TriVision byggt upp en ansenlig expertis och dokumenterade resultat.

”Arla har varit en nyckelkund för oss under många år”, säger Ole K. Neckelmann.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-04-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Livsmedelsförpackningar matsvinn Övrigt Visionsystem

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK