...
Flexlink och Arla medverkar i virtuellt forskningsprojekt
Med hjälp av virtuella tester ska nästa generations tillverkningssystem utvecklas.

”Hos oss kan företagen testa alltifrån minsta sensor till hela fabriker”, säger professor Anna Syberfeldt, som är en av de, som står bakom den nya forskningsprofilen vid Högskolan i Skövde.

100 miljoner kronor satsas på forskning kring nästa generations tillverkningssystem. Forskningen sker vid Högskolan i Skövde och i samarbete med sju företag från näringslivet, däribland Flexlink, ABB och Arla Foods Götene.

Finansieringen av forskningsprojektet, vilket har fått benämningen ”Virtuella fabriker och kunskapsdriven optimering”, har beviljats av KK-stiftelsen och omfattar över 100 miljoner kronor.

Forskningsprofilen, som ska ingå högskolans KK-miljö INFINIT, ska generera ny kunskap och innovativa tillämpningar inom virtuell utveckling, ett avgörande steg för att designa och driva nästa generations tillverkningssystem.

”Hos oss kan företagen testa alltifrån minsta sensor till hela fabriker. Vad som är unikt med våra virtuella tester är också att hela produktionskedjan optimeras. Med tester kan det annars vara lätt att varje del optimeras var och en för sig. Men här tar vi ett helhetsgrepp”, säger Anna Syberfeldt, professor i produktionsteknik på Högskolan Väst.

Näringslivet har stort engagemang i projektet, där sju företag kommer att samarbeta med högskolans forskare med olika specificerade insatser till ett värde motsvarande 43 miljoner kronor. De sju företagen är Volvo Car Corporation, Volvo Group Trucks Operations, Scania CV, IKEA Industry, Flexlink, Arla Foods Götene och ABB.

Forskningen startar 1 september 2018 och fokuserar inledningsvis på att testa olika industrilösningar i virtuell miljö. Hela projektet pågår under åtta år. På det sätt projektet är upplagt, kan även industriföretag bedriva utveckling, utan att behöva investera i ofärdiga lösningar under forskningens gång.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-04-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
ABB Arla Flexlink Forskning och utveckling FoU Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK