...
Harald Weberberger tackar för sig – men lämnar inte helt
Förpackningsprofilen Harald Weberberger går ner ”i viloläge” – fast inte helt...

Efter många år i branschen (snart 50) har förpackningsprofilen Harald Weberberger nått en punkt där han beslutat att tacka för sig – men han lämnar inte helt...
Beslutet innebär att Harald Weberbergers företag Packstudio (som från början hette IcoPac) och som representerar ACMA-GD, Cariba, Curti och FreeForm Packaging också går ner i viloläge. Den operativa verksamheten kommer företagen att ta hand om själva. 

”Det är med visst vemod, som jag lämnar mitt långa yrkesliv, något jag sett som min passion”, konstaterar Harald Weberberger. 

”Det har varit en spännande tid i branschen och det har hänt oerhört mycket under de här snart femtio åren. Från första tändsticksasken, barntvålen, femöreskolan fram till dagens sofistikerade förpackningar som till exempel Nicorette och många andra läkemedelsförpackningar eller varför inte smarta godisförpackningar, områden där vi har varit med som idéspruta och leverantör av utrustningar. Vi har bidragit med en del mycket lyckade innovationer”.

”Totalt har vi levererat över sjuhundra maskiner till den nordiska marknaden”, noterar Harald.

”Jag kommer dock inte att försvinna helt från branschen, jag kommer att fortsätta som konsult med framtagning av nya system, men även ta hand om renoveringar av förpackningsmaskiner, som är för bra för att skrotas. Vi måste sluta slänga så mycket även i vår bransch. Tillsammans med ett italienskt konsortium kommer jag att se till att det sker totalrenoveringar, uppgraderingar, testkörningar och certifiering”, berättar Harald Weberberger.

Text Bo Wallteg


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-04-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Förpackningsmaskin Förpackningsmaskiner Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK