...
Debattartikel i Expressen: Grips inte av plastpaniken!
Rebecca Weidmo Uvell är författare, opinionsbildare och omstridd bloggare, som nu uppmanar konsumenter och andra att inte gripas av ”plastpaniken”.
Faksimil av Rebecca Weidmo Uvells debattartikel i Expressen 23 april.

Plast och plastförpackningar är utsatta för en veritabel korseld i dessa dagar och förklarade mer eller mindre ”persona non grata” av miljöorganisationer och dagspress och inte minst av många politiker och ”tyckare”. Men det finns undantag. Författaren, opinionsbildaren och bloggaren Rebecca Weidmo Uvell är ett sådant.

I en debattartikel I Expressen den 23 april uppmanar Rebecca Weidmo Uvell oss att inte gripas av ”plastpaniken” och tro att allting, som är tillverkat av plast, är av ondo.

Ett exempel på en plastprodukt, som oförtjänt fått klä skott för plastmotståndarnas onyanserade kritik, är den vanliga plastbärkassen, den som de flesta av oss använder för att bära hem våra varor från livsmedelsbutiken.

Rebecca Weidmo Uvell refererar i sin debattartikel till den undersökning, som danska Miljödepartementet gjort och som slår fast att den vanliga plastbärkassen är den mest miljövänliga kassen, i synnerhet om den även återanvänds som soppåse.

De alltmer populära tygkassarna har i realiteten mycket större miljöpåverkan än plastkassar, när man räknar in hela den miljöbelastning som sker, när tygkassen och dess material produceras, transporteras, etc.. En vanlig tygkasse måste användas mer än 7.000 gånger för att kompensera sin miljöbelastning – och värst är tygkassar av ekologisk bomull. En sådan kasse måste användas hela 20.000 gånger – dvs varje dag året runt i nästan 55 år! – för att kompensera sin miljöbelastning...

Här kan du läsa Rebecca Weidmo Uvells debattartikel i Expressen.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-04-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bärkassar Miljö Övrigt Plast plastavfall Plastförpackningar plastpåsar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK