...
Karlstadsbyrå designade 200 förpackningar åt Katrin
Några av medarbetaren på Bigtail AB i Karlstad. Från vänster: projektledare Niklas Niord, art director Maria Saxén, art director Eva Överström och Peter Jansson, grafisk formgivare. (Bild Bigtail)
Olga Fertikov är varumärkeschef för Katrin. (Bild Bigtail)

Ett urval av de 200 olika förpackningar, som Bigtail designat åt mjukpappersproducenten Katrin. (Bild Bigtail)

Reklambyrån Bigtail i Karlstad har genomfört det prestigefyllda uppdraget att designa cirka 200 förpackningar i olika produktgrupper och kvalitetsnivåer åt mjukpappersproducenten Katrin, som är ett varumärke inom Metsä Tissue.

”Efter att ha utvärderat olika alternativ föll valet på Bigtail som med sin omfattande erfarenhet stött mig genom hela projektet. Trots det stora antalet förpackningar, som skulle designa,s lyckades vi genomföra det hela på ett år”, säger Olga Fertikov, varumärkesdirektör Katrin, Raubach Mill, Hanroth, Tyskland.

Mjukpappersproducenten Katrin producerar toalettpapper, handtorkpapper och industritorkpapper och finns i över 30 länder. Namnet Katrin härstammar från Katrinefors Bruk i Mariestad, som grundades 1765. Bruket fick sitt namn efter grundarens fru och härifrån kommer både varumärket och produkterna.

Katrin har stort fokus på att utveckla inkluderande produkter, som ska underlätta för alla – oavsett fysisk förmåga – att använda dem. Som en del i detta arbete ville man även att alla förpackningar skulle vara inkluderande. Därför har alla förpackningarna fått tydlig information i både text och bild. 

”När man tar fram design för denna typ av förpackning gäller det att förstå i vilket sammanhang de kommer att synas. Vem ska köpa förpackningen? Hur ska den förvaras? Vårt fokus var redan i inledningsskedet att de skulle vara enkla och tydliga, så alla kan se och förstå innehållet. Vi har stor erfarenhet av att ta fram förpackningsdesign inom business-to-business, så vi har kunskap om vilka krav som ställs, allt från trycktekniker till hur de olika producenterna ute i Europa vill ha det”, säger Maria Saxén, art director på Bigtail. 

Projektet hanterades av Katrins centrala marknadsavdelningar i Finland och Tyskland och har involverat personer runt om i Europa.

”Det har varit ett omfattande arbete, som har krävt mycket resurser, vilket har inneburit att vi har tagit in extra personal”, berättar Niklas Niord, projektledare på Bigtail.

------------------------------------------------

Reklambyrån Bigtail AB jobbar med både tjänste- och produktföretag inom både business-to-business- och konsumentsegmenten. Kunderna är allt från små enmansföretag till stora internationella koncerner.

Metsä Tissue är Europas ledande mjukpappersleverantör med en omsättning på 1 miljard euro, 2.800 anställda och 11 fabriker. Varumärket Katrin är en del av Metsä Tissue och var ett av de första mjukpappersvarumärkena på away-from-home-marknaden i Europa.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-04-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
design designbyrå designer Finland förpackningsdesign Övrigt Tyskland varumärkesägare

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK