...
Årets Ipack-Ima: Större, mer internationell och fler nyheter
Ipack-Ima 2018 blir större, mer internationell och med fler nyheter än tidigare, lovar arrangörerna.

En av årets riktigt stora förpackningsmässor är utan tvekan Ipack-Ima i Milano som arrangeras den 29 maj till och med 1 juni. Mässan går på Rho-Fiera Milano parallellt med Meat-Tech 2018 och enligt arrangörerna är 2018 års versioner något av en vändpunkt för de två mässorna. De är större, mer internationella och har fler nyheter än någonsin tidigare. Bägge mässorna växer i år både i yta och i antal utställare och är i stort sett utsålda vid det här laget. 

Ipack-Ima kommer att disponera åtta hallar. Ungefär på samma sätt som interpack har sina hallar för chokladproduktion så har den italienska mässan ett par hallar med livsmedel, och naturligtvis handlar det om pasta i första hand, men även om bageri, malning och konfektyr. Detta hittar du i hall 1 och 3. I hall 5 till 7 kommer utställare att visa de senaste produkterna inom livsmedelsbearbetning och förpackning, med ett speciellt fokus på färskhet och bekvämlighet. Är du mer intresserad av non-food, speciellt då förpackningar för kosmetika eller industrigods är det hall 4 som gäller och där finns även en avdelning för fyllning av flytande produkter. 

Teknik för etiketter och kodning och märkning finns i hall 14, medan företag, som jobbar med efterbearbetning (end-of-line), finns i hall 6 och 10. Där finns även produkter från Intralogistica Italia, ett event kring internlogistik, som arrangeras av arrangörerna för interpack och Ipack-Ima. 

En nyhet är en del som fokuserar på innovativa material och premiumförpackningar och som man kallar Ipack-Mat. Den arrangeras för första gången och finns i hall 14. 

Men utrustningar och tillbehör då, undrar kanske någon? De finns också om du letar dig fram till hall 2 vid den östra ingången. 

Alla mässor med självaktning har ett tema nu för tiden och för Ipack-Ima gäller denna gång ”cirkulär ekonomi och hållbarhet”. När det gäller seminarier kommer man bland annat att diskutera digitalisering och e-handel. Det sker i samarbete med det italienska e-handelskonsortiet Netcomm. Här kommer man också att kunna se smarta lösningar på e-handelsförpackningar.

Andra teman under mässdagarna är skydd mot piratkopiering samt serialisering inom livsmedel, mode och personlig hygien. 

Förutom Ipack-Ima, Meat-Tech och Intralogistica Italia kommer det stora mässområdet även att hysa mässorna Plast och Print4All och totalt blir det över 140.000 kvadratmeter. En entrébiljett fungerar till alla mässorna. 

Om du ska resa till mässorna så kan Packnews och tidningen nord emballage hjälpa dig med att få en gratis biljett som gäller för två entréer. Hör av dig till bo@nordemballage.se så får du den info du behöver.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-04-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
förpackningsmässa Konferenser och mässor Mässor nord emballage Övrigt Packnews.se

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK