...
Rut och roboten Pepper inviger Elmias mässor!
Humanoid-roboten Pepper och åttaåriga Rut kommer tillsammans att klippa invigningsbandet till Elmia Produktionsmässor.
Tanja Lundberg (t.v.) och Ann Kittendorff är projektledare för Elmia Produktionsmässor.

Framtidens medarbetare – i form av roboten Pepper och åttaåriga Rut – inviger Elmia Produktionsmässor som startar den 15 maj.
Mässarrangören Elmia skriver att Pepper och Rut tillsammans kommer att göra en spektakulär entré på scenen för att symboliskt klippa invigningsbandet.


Pepper är en så kallad humanoid robot, som bland annat kan känna igen ansikten, skicka meddelanden och göra enklare ärenden och åttaåriga Rut har valts som representant för nästa generations medarbetare i en bransch som skriker efter ny kompetens.

Elmia Produktionsmässor består av sex olika mässor – däribland de förpackningsintressanta Elmia Polymer, Elmia Automation och Elmia 3D – och kommer att uppmärksamma den viktiga framtidsfrågan kring rekrytering och kompetens.

”Framtidens medarbetare är en avgörande fråga för industrin och på produktionsmässorna lyfter vi den frågan både i scenprogrammet och genom aktiviteter i mässhallen. Jag kan till exempel nämna Teknikspåret på sista mässdagen, då 400 åttondeklassare bjuds in till mässan för att lära sig mer om möjligheterna inom teknik och industri”, säger Tanja Lundberg, projektledare för fyra av de ingående mässorna.

Årets teman för produktionsmässorna är ”Framtidens produktion”,” Hållbar produktion och ökad produktivitet”, ”Arbetsmiljö och säkerhet” samt ”Rekrytering och kompetens”.

”Produktion står i fokus och hallarna är fyllda med maskiner och utrustning i drift. En spännande satsning är våra uppkopplade mätstationer på mässgolvet. Informationen från dessa sammanställs i molnet och visualiseras på skärmar runtom i arenan. Det är den här typen av teknik och digitalisering, som tar produktion inom tillverkande industri till en ny nivå”, berättar Ann Kittendorff, projektledare för Elmia Automation och Elmia Verktygsmaskiner.

Elmia Produktionsmässor pågår 15 till och med 18 maj. 475 utställare finns på plats.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-04-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
3D-skrivare Automation Elmia Elmia Polymer Konferenser och mässor Mässor Övrigt Plast Robotteknik

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK