...
Nyköpingsbaserade Nycopac förvärvas av danska SP Group
Nycopacs VD Gusten Bergmark, t.v. och SP Groups VD och koncernchef Frank Gad skakar hand efter att affären blivit klar.

Nordiska plastprodukttillverkaren SP Group, med huvudsäte i danska Søndersø, har förvärvat svenska plastproduktleverantören Nycopac AB i Nyköping.
SP Group är ledande producent i Norden inom vakuumformade och formsprutade plastprodukter. Ytbeläggning samt formade produkter i polyuretan och kompositer finns också med i portföljen.  Genom att förvärva Nycopac får SP Group tillgång till unik kompetens i utveckling av innovativa och hållbara förpackningslösningar.
 

”"Förvärvet av Nycopac stöder tillväxten i SP Group. Vi tar över ett välskött och välplacerat företag och är helt övertygade om att vi tillsammans kommer att dra nytta av vår erfarenhet på båda sidor inom FoU, produktion och försäljning”, säger SP Groups VD och koncernchef Frank Gad.

SP Groups dotterföretag GIBO AS har sedan fyra år tillbaka producerat huvuddelen av de vakuumformade produkter Nycopac levererat i Sverige och internationellt och Nycopac ges nu möjlighet att erbjuda svensk och internationell industri nya förpackningslösningar baserade på SP Groups övriga material och produktionstekniker.

”Nycopac går mycket bra. Men jag är övertygad om att vi kan bli mycket starkare som en del av SP Group, till fördel för både våra kunder och våra anställda. Tillsammans med våra anställda, ser jag verkligen fram emot att bli en del av en större och mycket konkurrenskraftig organisation”, säger Nycopacs grundare och VD Gusten Bergmark.

Nycopacs affärside är att tillsammans med kunderna utveckla innovativa och hållbara förpackningar. Kunderna finns företrädesvis inom fordonsbranschen men också inom övriga verkstadsföretag, butikskedjor, medicintekniska företag och livsmedelsföretag. Produktportföljen innehåller både egenutvecklade standardprodukter och kundanpassade specialprodukter. Exempel på produkter är transportemballage i plast, lådor, pallar, pallock, pallkragar, vakuumformade produkter för returanvändning och blisterförpackningar för retur och engångsbruk. Den beräknade omsättningen för det brutna verksamhetsåret 2017/18 är ca 32 miljoner kronor.

SP Group A/S omsatte i fjol 1.874 miljoner danska kronor och antalet anställda är ca 1.900. SP Group har produktion i Danmark, Sverige, Polen, Lettland, USA och Brasilien. År 2017 förvärvade SP Group företaget Opido i Värnamo.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-04-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
formsprutning förvärv Köp/Försäljning/Samgående Nycopac Övrigt Plast Plastförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK