...
Tetra Pak ska utveckla pappersbaserat sugrör 
Innan årets slut räknar Tetra Pak med att lansera ett pappers-sugrör till sina kartongbaserade portionsförpackningar för drycker.
”Det är många utmaningar med att utveckla ett pappersbaserat sugrör med de nödvändiga egenskaperna”, säger Charles Brand.

Tetra Pak siktar på att innan årets slut lansera ett nytt, pappersbaserat sugrör, som är avsett för bolagets kartongbaserade portionsförpackningar för drycker. Satsningen är en del av ett bredare program som siktar på att minska mängden plastavfall från plastbaserade sugrör.

Sugrör är en viktig del i konceptet med portionsförpackade drycker som juice, saft, etc., men om sugrören inte tas on hand på rätt sätt efter användandet blir de en del av det globala problemet med ökat plastavfall.

Tetra Pak har sedan tidigare uppmuntrat konsumenterna att trycka tillbaka de använda sugrören i de tomma förpackningarna, så att sugrören kan återvinnas tillsammans med resten av förpackningen. Nu går man ett steg längre och utvecklar ett pappersbaserat sugrör, som är anpassat till portionsförpackningarna.

”Det låter enkelt, men i verkligheten finns det ett antal stora utmaningar i att producera ett pappers-sugrör med de nödvändiga egenskaperna. Men experterna i vårt utvecklingsteam är övertygade om att de kan hitta en lösning och att vi i slutet av året kan lansera ett pappers baserat sugrörsalternativ”, säger Charles Brand, VD för produktledning och kommersiell verksamheter hos Tetra Pak.

Ett sugrör av pappersmaterial skulle bli ytterligare ett steg i Tetra Paks strategi att erbjuda 100 procent förnybara produkter.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-05-02

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK