...
Huhtamäki köper inom foodservice och säljer sina konfektvarumärken
Exempel på förpackningar inom foodservice, som Tailored Packaging distribuerar i Australien.

Finska Huhtamäki Oyj har köpt en majoritetsandel i det australiska företaget Tailored Packaging, som distribuerar förpackningar inom foodservice och till grossister. Samtidigt meddelar Huhtamäki att man sålt sin varumärkesportfölj inom konfekt till USA-baserade investeringsfirman Highland Partners. Varumärkena var relaterade till Huhtamäkis konfektverksamhet, som man avyttrade år 1996.

Enligt Huhtamäkis pressmeddelande innebär försäljningen av konfektvarumärkena att Huhtamäkis bokslut för andra kvartalet 2018 kommer att belastas med en jämförelsestörande post på 16 miljoner US dollar (ca 142 miljoner kronor).

Förvärvet av Tailored Packaging innebär att Huhtamäki får tillgång till ett nätverk av distributionscentraler, som täcker hela Australien och möjliggör effektivare och snabbare hantering för Huhtamäkis kunder ”down under”. Tailored Packaging, som bildades i Sydney år 2001, har försäljningskontor och distributionscentraler i varje stat i Australien. Företaget, som sysselsätter 130 personer, är en av de största importörerna och distributörerna av foodservice-förpackningar i Australien.

Huhtamäkis förvärvade andel i Tailored Packaging uppgår till 65 procent och köpeskillingen var cirka 35 miljoner euro (ca 371 miljoner kronor). Verksamheten kommer att ingå som en del i Huhtamäkis affärsområde Foodservice Europe-Asia-Oceania.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-05-04

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK