...
Reumatikerförbundet godkänner alla Ecoleans förpackningar
Ecoleans förpackningar – inklusive de med förslutningslösningen SnapQuick (bilden) – har godkänts av svenska Reumatikerförbundet.
Ecolean får nu förse sina förpackningar med Reumatikerförbundets godkännandesymbol.

”Förpackningar som är funktionella och enkla att använda för personer med nedsatt handfunktion, är lämpliga för alla användare”, menar Reumatikerförbundets VD Lotta Håkansson.

Svenska Reumatikerförbundet har testat och godkänt alla förpackningsmodeller, som tillverkas av Helsingborgbaserade Ecolean AB. Reumatikerförbundet betecknar förpackningarna som lätta att öppna och lätta att hantera för personer med nedsatt handfunktion – och därmed för alla personer. Testerna omfattar samtliga Ecoleans lättviktsförpackningar, inklusive de som använder sugrör och de som är försedda med den speciella öppnings- och förslutningslösningen SnapQuick™.

Reumatikerförbundets test är en vetenskapligt utvecklad metod och förbundets godkännande innebär att Ecoleans lättviktsförpackningar är certifierade som lätta att öppna och lättanvända för personer med nedsatt handfunktion. Förpackningarna får därmed förses med Reumatikerförbundets speciella kvalitetsmärke.

”Reumatikerförbundets tester innebär att människor med nedsatt handfunktion testat våra förpackningar baserat på olika parametrar som öppningsbarhet, hantering, hällfunktion, förslutning, etc. – och alla våra förpackningar godkändes i detta prestigefyllda test” säger marknadschef Jens Olofsson, Ecolean.

Ecolean skriver i ett pressmeddelande att Reumatikerförbundets godkännande är en viktig milstolpe i Ecoleans långsiktiga ambition att leverera säkra och bekväma förpackningar med minimal miljöpåverkan.

Enligt Reumatikerförbundet är svårigheter att hantera förpackningar ett ökande problem i världen. Enbart i Europa uppskattas att 20 procent av befolkningen lider av någon form av nedsatt handfunktion. Dessutom ökar andelen äldre personer globalt och mellan åren 2015 och 2030 beräknar man att antalet 60+-invånare i världen har fördubblats.

”Tanken med våra tester och godkännande är att produkter som är funktionella och enkla att använda för personer med nedsatt handfunktion, är lämpliga för alla användare. Förhoppningsvis följer fler  förpackningsföretag Ecoleans exempel och fokuserar på att utveckla lättanvända förpackningar”, säger Lotta Håkansson, VD, Reumatikerförbundet.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-05-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Certifiering Ecolean förslutning Livsmedelsförpackningar Övrigt Reumatikerförbundet SnapQuick

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK