...
Finska Tako Carton fick första EGP-certifikatet för offsettryck
Tako Carton gläds över EGP-certifikatet. Fr. v.: Vili Siikakoski, Tako Carton,  Tomi Havia, Marvaco samt Jussi Timo, Jani Markkanen och Jari Tahkokorpi, Tako Carton.

Finska kartongkonverteraren Pyroll Tako Carton har tilldelats Europas första EGP-certifikat för offsettryck. Certifikatet delas ut av Finlandsbaserade prepress- och klichéspecialisten Marvaco Group, som är en pionjär inom EGP-teknologi i full HD.

Pyroll Tako Carton Plant Ltd använder EGP i sin nyinköpta offsettryckpress. Med EGP-processen, som har implementerats i samarbete med Marvaco, har man nu kunnat förbättra förpackningarnas kvalitet och utseende. Tekniken hjälper också till att minska tryckeriets miljöbelastning.

”Flexibiliteten inom produktionen av tryckprodukter har ökat och det går nu snabbare att konfigurera den. EGP har förbättrat tryckkvaliteten och gett oss möjlighet att skapa mer komplexa tryck, bland annat genom det ökade färgomfånget och möjligheten till samkörningar”, säger Jussi Timo, enhetschef för Takos anläggning i Finland. 

EGP (Expanded Gamut Printing) är en reproteknik, som använder digital färgblandning för att implementera tryck med mer förutsägbara, exakta och rena färger. Vid färgseparation berikas den vanliga färgskalan CMYK med extra processfärger i OGV (orange, grönt och violett), vilket fördubblar antalet nyanser jämfört med färgserien Pantone+.

Tako Cartons EGP-certifikat för offsettryck är alltså det första i Europa. Tidigare i år utdelade Marvaco Group ett partnercertifikat inom EGP för flexografitryck till globala Flint Group. (Läs HÄR)


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-05-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Certifiering förpackningstryck Grafiskt Kartongförpackningar Marvaco Övrigt Prepress tryckpress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK