...
Glaciärvatten i Tetra Prisma läskar karnevalsbesökarna
Fr. v. Peter Norin, Nyckelbryggerier, Sara Ramberg, kommunikationschef för Lundakarnevalen 2018, och Erik Lindroth, miljödirektör Tetra Pak, presenterade årets ”karnevatten”.
”Imaginalvattnet” är tappat på Tetra Prisma-förpackningar, som pryds av Sture – en av karnevalens maskotar.

Lundastudenternas traditionella karneval arrangeras vart fjärde år och när det är dags i år den 18 – 20 maj kan karnevalsbesökarer och andra läska sig med det speciella ”karnevattnet”, i år framtaget i ett samarbete mellan karnevalsledningen, Tetra Pak och Nyckelbryggerier i Älvsbyn.

De små vätskekartongförpackningarna med det läskande och alkoholfria innehållet är resultatet av ett designsamarbete mellan förpackningstillverkaren Tetra Pak och karnevalsledningen i Lund.
Förpackningarna, som är Tetra Paks välkända Tetra Prisma, produceras på Nyckelbryggeriers nyinstallerade Tetra Prisma-linje och vattnet, som tappas i Älvsbyn, härstammar från Sulitelmas glaciärer.

Årets ”karnevatten” har fått namnet ”Imaginalvatten” – en naturlig följd av att årets karneval är en ”Imaginalkarneval” – ett ”karnevalistiskt” ord, som ingen riktigt vet vad det betyder...

Lundakarnevalen engagerar mer än femtusen studenter och upp mot en halv miljon besökare brukar lockas till Lund under karnevalsdagarna, där de underhålls med karnevalståg, tombolor, tältföreställningar, artistuppträdanden och inte minst mat och dryck. Under karnevalsdagarna kommer Imaginalvattnet att finnas tillgängligt på området vid Lundagård.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-05-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
bryggeri Dryckesförpackningar dryckeskartong Kartong Kartongförpackningar Lunds universitet Övrigt Tetra Pak vätskekartong

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK