...
Færch Plast förhandlar om köp av franska CGL Pack
Exempel på livsmedelsförpackningar i plast tillverkaded av franska CGL Pack. (Bild CGL Pack)
”Vi är imponerade av CGL Packs omfattande produktportfölj”, säger Lars Gade Hansen, koncernchef för Faerch Plast Group.

Danska förpackningstillverkaren Færch Plast är just nu inne i exklusiva förhandlingar om köp av franska CGL Pack, som ingår i Paris-baserade förpacknings- och specialkemikoncernen PSB Industries.
Færch Plast skriver i ett pressmeddelande att man överväger att ytterligare stärka sin ställning som en viktig leverantör till den växande globala livsmedelsindustrin genom ett förvärv av CGL Pack, som främst tillverkar plastförpackningar för livsmedel, hälsa och andra konsumentprodukter.


Parternas förhandlingar går ut på att Færch Plast ska förvärva CGL Packs två produktionsenheter i Annecy och Lorient samt CGL Packs olika affärsaktiviteter och dess huvudkontor i Annecy.

Det är nu åtta månader sedan USA-baserade private equity-bolaget Advent International blev ny huvudägare till Færch Plast (Läs HÄR) och det nya ägarskapet har gett Færch Plast möjligheter till ytterligare utveckling genom förvärv och organisk tillväxt.

”Vi är imponerade av CGL Packs omfattande produktportfölj och företagets innovativa deignmöjligheter. Færch Plast har en lång historia på den franskla marknaden och vi tror att en kombination mned CGL Pack skulle vara ett utmärkt tillfälle för båda parter och ge en mycket starkare grund för att leverera ett brett högkvalitativt produktsortiment till våra kunder”, säger Lars Gade Hansen, koncernchef för Faerch Plast Group.

Færch Plast skriver i sitt pressmeddelande att förvärvet av CGL Pack – under förutsättning att det godkänns av berörda konkurrensmyndigheter – förväntas genomföras innan utgången av juli månad i år.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-05-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
förvärv Færch Plast Köp/Försäljning/Samgående Livsmedelsförpackningar Övrigt Plast Plastförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK