...
Inget behov av absorbent i innovativt livsmedelstråg
Livsmedelstråget GravityTray har en bottenkonstruktion som eliminerar behovet av en speciell absorbent i tråget.

GravityTray är namnet på ett nytt plasttråg för livsmedel som kött, fågel och fisk. Tråget eliminerar behovet av speciella absorbenter som suger upp köttsafter, etc.

I stället för en speciell absorbent har GravityTray ett isolerat utrymme i botten av tråget, där köttsafter och andra vätskor samlas upp. Denna undre “kammare” är konstruerad så att vätska, som hamnat där, inte längre kan komma i kontakt med den förpackade produkten, inte ens om tråget vänds på sidan eller upp-och-ner. Avsaknaden av separat absorbent eliminerar också risken för att små absorbentpartiklar fastnar i produkten.

Det nya tråget kan tillverkas i olika plastmaterial som till exempel polypropen (PP) och PET och med olika barriäregenskaper. Förutom kött-, fågel- och fiskprodukter är tråget även lämpligt för packning av frukt och grönt.

GravityTray har genomgått flera lyckade tester och är nu färdigt att lanseras på marknaden. Det skriver GravityTray Ltd i ett pressmeddelande. Företaget är ett joint venture mellan entreprenörerna Luc van den Broek,Rinze Willemsen och andra internationellt erfarna industridesigners.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-05-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
absorbent Livsmedel Livsmedelsförpackningar Plast Plastförpackningar tråg

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK