...
Axfood inför pant på smoothieflaskor i plast
Nu ansluts plastflaskorna till Garants smoothies i smakerna banan/mango/passionsfrukt, jordgubb/banan och svartvinbär/blåbär/rödbeta till Returpacks pantsystem. 

Axfood fortsätter att lansera förpackningar som fungerar i pantsystemet. Senaste satsningen är smoothies i plastflaskor av Axfoods eget märke Garant.

Totalt ansluts tre smoothies i 250 milliliters-flaskor av plast till Returpacks system för pant. Axfood var först ut med retur av saftflaskor i plast år 2015, bärkassar av plast år 2017 och tidigare i år, juiceflaskor i plast. Pant på bärkassar infördes på prov i Hemköps butik vid Torsplan i Stockholm och sprids under våren till fler butiker runt om i landet.

”Att införliva plastförpackningar i pantsystemet är ett viktigt steg mot en mer cirkulär ekonomi och minskad klimatpåverkan från dagligvarubranschen”, säger Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood, i ett pressmeddelande.

Axfood arbetar aktivt med att ta fram förpackningar av material med en så liten negativ påverkan på klimatet som möjligt utan att göra avkall på funktionalitet. Strategin är att använda material som fungerar väl att materialåtervinna, att fasa ut fossil råvara och att undvika att blanda olika plastsorter.

”I vårt hållbarhetsarbete ser vi till både innehåll och förpackning. Vi lägger därför allt större vikt vid att förpackningarna ska vara så klimatsmarta som möjligt”, säger Åsa Domeij.

I Sverige pantas cirka 85 procent av alla burkar och PET-flaskor som säljs, vilket är bland de högsta resultaten i världen. Det motsvarar totalt 1,85 miljarder burkar och PET-flaskor. 
 

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-05-11

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK