...
Plastkretsen har utsett en ny verkställande direktör
Mattias Philipsson är ny VD för Plastkretsen.

Mattias Philipsson har utsetts till verkställande direktör för Plastkretsen. Han tillträder tjänsten efter sommaren. Mattias Philipsson kommer närmast från rollen som VD för Svensk Biogas i Linköping AB

Plastkretsen, en av fem delägare i Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) fortsätter sin strategi mot ökad materialåtervinning av plastförpackningar och anställer Mattias Philipsson som VD med placering i Motala. 

”Genom vår nya anläggning i Motala löser vi ett akut kapacitetsproblem, men vi måste också öka efterfrågan på sorterat material. Detta ser jag som Mattias viktigaste uppgift”, säger Kristian Östlund, styrelseordförande i Plastkretsen. 

Anläggningen i Motala byggs upp nu och blir Sveriges största och Europas modernaste sorteringsanläggning för plastförpackningar. Anläggningen ska vara i full drift under 2019. Plastkretsen och FTI har också under slutet av 2017 lanserat en designmanual för materialval i plastförpackningar. Syftet med manualen är att vägleda företag till att välja plastförpacknings-material som är enklare att återvinna och där det finns en tydlig efterfrågan på det återvunna materialet. 

”En av sakerna som känns extra spännande med rollen är att få vara med och bidra till att skapa cirkulära flöden för plastförpackningar. Det handlar inte bara om att sortera och förädla utan också att vi måste också jobba bakåt i värdekedjan. Det görs redan genom materialutbildningar och genom den nya designmanualen för plastförpackningar. Det är viktigt att få fler återvinningsbara förpackningar på marknaden men också redan från början skapa efterfrågan på det återvinna materialet”, säger Mattias Philipsson.

Läs mer om Plastkretsens anläggning i Motala HÄR.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-05-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning FTI Miljö Övrigt Personal Plast plastavfall Plastförpackningar Plastkretsen

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK