...
Solcellsprojekt i Tanzania gör Boxons säckar klimatneutrala
Boxon Bulks storsäckar blir klimatneutrala om kunderna betalar ett minde pristillägg på säckarna. Pengarna går oavkortat till ett stort solcellsprojekt i Tanzania.

Helsingborgbaserade förpackningskoncernen Boxons affärsområde Boxon Bulk, som bland annat producerar storsäckar, stöder ett omfattande solcellsprojekt i Tanzania. Boxon Bulks deltagande i projektet innebär att koldioxidavtrycket från bolagets storsäckar fullt ut kan kompenseras och göra säckarna klimatneutrala.
Boxon Bulk skriver i ett pressmeddelande att man därmed är den första tillverkaren av FIBC-säckar (Flexible Intermediate Bulk Containers), som erbjuder koldioxidneutrala produkter.


För att räkna ut sina storsäckars koldioxidavtryck har Boxon Bulk samarbetat med den ideella organisationen MyClimate. Vid uträknandet har hänsyn tagits till alla stadier i värdekedjan, inkluderande råmaterial, tillverkningsspill, transporter, etc.

Baserat på de beräknade uppgifterna kan man avgöra hur mycket koldioxid, som måste minskas på annat håll, för att kompensera för koldioxidutsläppen från storsäckarnas produktionsprocess. För att uppnå detta stöder Boxon Bulk nu ett certifierat klimatskyddsprojekt i Tanzania, där installationen av högteknologiska solcellssystem i privata hushåll och mindre företag sparar nästan tiotusen ton koldioxid per år.

Det är enkelt för de kunder, som är villiga att köpa Boxon Bulks klimatneutrala storsäckar, att deltaga. Beroende på vikt, storlek och antal storsäckar kompenseras beställningens koldioxidavtryck med ett pristillägg och detta koldioxidbidrag, som kunden betalar, vidarebefordras i sin helhet till MyClimate, som i sin tur överför bidraget direkt till klimatskyddsprojektet i Tanzania.

Projektet, som prisats av FN, innebär bland annat att 200.000 människor drar nytta av bättre luft, när solenergin ersätter utsläpp från fotogeneldade anläggningar, att 350 nya jobb har skapats i regionen och att 42.600 solcellsanläggningar hittills har installerats.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-05-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Boxon Miljö Övrigt Storsäckar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK