...
Sustainability Awards 2018 delas ut på årets Scanpack
Utmärkelsen Sustainability Awards delas i år ut på förpackningsmässan Scanpack 2018 i Göteborg.
”Det här höjer statusen på mässan och gör Scanpack till ett event som blir uppmärksammat över hela Europa”, säger Anna-Lena Friberg.

Facktidningen Packaging Europes prestigefyllda utmärkelse Sustainability Awards delas i år ut för fjärde gången och för första gången kommer prisceremonin att äga rum på förpackningsmässan Scanpack, som arrangeras i oktober på Svenska Mässan i Göteborg.
”Det är en ära. Och det innebär att omvärldens blickar riktas mot oss på ett helt nytt sätt”, säger Anna-Lena Friberg, affärsansvarig för Scanpack, i ett pressmeddelande.


Packaging Europes Sustainability Awards ses som världens kanske förnämsta pris för innovationer inom hållbarhet i förpackningssektorn. Att årets utdelning kommer att ske på Scanpack innebär också att Packaging Europe går in som  ”International media content partner” till Scanpack.

Tävlingsjuryn i Sustainability Awards består av hållbarhetsansvariga från globala storföretag och förpackningsanvändare som Coca-Cola, Procter & Gamble, Reckitt Benckiser, Marks & Spencer, Suez och Europen.

Juryn utser först vinnarna i sex olika kategorier och av dessa väljs en totalsegrare i kategorin ”Best Sustainable Packaging Innovation”.

I fjolårets Sustainability Awards I fjol blev det en svensk framgång genom att ICA vann kategorin ”Best practice” för sin lasermärkning av frukt och grönsaker. Totalsegern 2017 gick till tyska Papierfabrik Scheufelen för ett förpackningspapper, utvunnet ur lokalt odlat soltorkat gräs.

Årets vinnare i Sustainability Awards presenteras på öppningsdagen, den 23 oktober, av Scanpack 2018 och då hålls också hållbarhetsseminariet ”Sustainable Packaging Summit”, med medverkan av bland annat franska yoghurtproducenten Danone och brittiska Iceland Foods, som beslutat att ta bort alla plastförpackningar senast år 2023.

”Vi är väldigt glada för att kunna presentera ett program med högintressanta talare och flera superbrands. Det höjer statusen på hela mässan och gör att Scanpack som event blir uppmärksammat över hela Europa”, säger en förväntansfull Anna-Lena Friberg.

Läs mer on Scanpack 2018 HÄR.
 


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-05-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
förpackningsmässa förpackningstävling ICA Konferenser och mässor laser Mässor Övrigt Scanpack Svenska Mässan

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK