...
Lidls Sverige-chef blir ny landschef för Lidl i USA
Johannes Fieber (t.v.) lämnar chefskapet över Lidl Sverige och blir ny landschef för Lidl i USA. Hans efterträdare som Sverige-chef blir Johan Augustsson (t.h.).

Johannes Fieber, som under två år lett Lidl Sverige med framgång, går vidare inom koncernen och kommer ta över rollen som landschef för Lidl USA. Hans efterträdare rekryteras från de egna leden: Johan Augustsson, idag fastighetsdirektör och medlem i ledningsgruppen, tillträder som landschef för Lidl Sverige den 1 juni 2018.

När Johannes Fieber kom från Lidl Italien och dessförinnan Lidl Tyskland och tog över ansvaret för den svenska marknaden, satte han en strategi för tillväxt som bland annat innehöll en långsiktig satsning på hållbarhet och en upprustning och utbyggnad av butiksnätet. Under de senaste åren har Lidl Sverige vuxit snabbare än övriga branschen. Omsättningen ökade 2016/17 med 7,5 procent och 2017/18 med 11,2 procent och Lidl närmar sig nu en omsättning på 10 miljarder kronor per år. 2017 blev Lidl den första rikstäckande livsmedelskedjan att klimatkompensera för sin hela svenska verksamhet.

”Det är med stolthet jag lämnar Lidl Sverige. Alla vi som jobbar på Lidl, har tillsammans jobbat hårt och lyckats nå många av de höga målen, som vi satte, när jag kom till Sverige”  säger Johannes Fieber, i en kommentar.

Nye Sverige-chefen Johan Augustsson har en lång bakgrund inom företaget och har varit med sedan starten 2003. Han har innehaft flera ledande positioner roller bland annat som försäljningsdirektör och nu närmast som fastighetsdirektör med ansvar för företagets växande butiksnät. 

”Mitt uppdrag är tydligt, Lidl ska fortsätta ta marknadsandelar i Sverige. Jag tar över med de bästa förutsättningarna; fler och fler kunder väljer Lidl och vi är ett företag som växer genom bland annat ett långsiktigt och strategiskt hållbarhetsarbete på bred front”, säger Johan Augustsson.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-05-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Lidl Livsmedel Livsmedelsföretagen Livsmedelsförpackningar Övrigt Personal USA

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK