...
Rapid Granulator lanserar kvarnar för termoformning
ThermoPRO kvarnar från Rapid Granulator är skräddarsydda för integrering med termoformningslinjer.

Rapid Granulator i småländska Bredaryd har tagit fram ett nytt sortiment av granulatorer för att mala stansgitter i platt- och termoformningslinjer. Serien, som fått beteckningen ThermoPRO, finns i bredder från 600 mm upp till 1.500 mm och även i lågbyggd design. 

Maskinerna har dubbelt saxskär, en “Open Hearted” design för snabba färg-/materialbyten och för snabbt och smidigt underhåll. Betongbasen ger hög stabilitet och låg ljudnivå. Kvarnen är helt modulbyggd och kan enkelt anpassas för termoformningsprocessen. 

“Termoformningsföretagens utmaning är hur bra de hanterar och återvinner sitt stansgitter. Stansgitter kan nämligen utgöra upp till 30–40 procent av den totala materialförbrukningen”, säger Bengt Rimark, koncernchef i Rapid Granulator.. 

Modulär och kompakt design är nyckelkrav för att göra det möjligt att skapa konfigurationer, som är kompatibla med alla de många varumärkena av termoformningsmaskiner, som är verksamma på marknaden. 

“Vissa maskiner skjuter ut stangittret uppåt, några nedåt, vissa i sidled. Vi behövde därför kunna anpassa den övergripande designen”, säger Bengt Rimark. 

ThermoPRO använder en kraftig rullmatning som standard, vilket möjliggör problemfri hantering av stansgittret. Detta gör det även möjligt att köra flera stansgitter i kvarnen samtidigt. Det underlättar också granulering vid uppstart av en termoformningslinje.
 

Text Katarina Elner-Haglund, redaktör
maskinnyheter nord emballage


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-05-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar Övrigt Plast Plastbearbetningsmaskiner termoformning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK