...
Raflatac lanserar fyra nya etikettmaterial för livsmedel
Exempel på plastförpackningar för bär, försedda med etiketter i det pappersbaserade materialet Fleur de Coton Food-FSC.
Transparenta etikettfilmen Synthermal Clear Plus ger no-label-look till livsmedelsförpackningar.

Finska etikettmaterialproducenten UPM Raflatac har utökat sitt utbud av livsmedelssäkra etikettmaterial med fyra nya produkter, avsedda för den europeiska marknaden.

Tre av materialen är helt nya texturerade och taktila pappersmaterial, som lyfter fram kvaliteten på de produkter de används till samtidigt som de har utmärkta hållbarhetsvärden. Materialet Antique Food-FSC har en fin texturerad finish, Fleur de Coton Food-FSC erbjuder en naturlig finish och etikettmaterialet Multiprint Food-FSC har en behaglig satängliknande finish. Alla tre materialen kan folieras eller präglas för att uppnå ytterligare effekter.

Det fjärde materialet heter Synthermal Clear Plus och är en transparent termisk etikettfilm för livsmedelsförpackningar, där man vill uppnå no-label-look. Filmen är helt fri från de omdiskuterade tillsatsämnena Bisphenol A (BPA) och Bisphenol S (BPS).

De tre pappersmaterialen är alla FSC ™ -certifierade, vilket garanterar att träråvaran härrör från hållbart förvaltade skogar. Och de tre pappersmaterialen såväl som Synthermal Clear Plus överensstämmer med EU:s senaste säkerhetsbestämmelser för livsmedelskontakt.

”Livsmedelssäkerhet är den viktigaste parametern för alla produkter, som ingår i vårt utbud av etikettmaterial för livsmedelsapplikationer. Vi kommer att fortsätta att expandera vårt sortiment för att möta industrins krav, med fokus på produktsäkerhet, regeländringar och inte minst hållbarhet” säger Jouni Iiskola, segmentsansvarig inom affärsområdet UPM Raflatac EMEIA.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-05-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Etikett/Märkning FSC Livsmedel Livsmedelsförpackningar Övrigt Raflatac UPM

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK