...
Allt större andel återvunnen plast i Henkels förpackningar
Henkel AG ökar andelen återvunnen plast i sina flexibla förpackningar för tvättmedel.

För att uppnå sina strategiska miljömål ökar tyska konsumentproduktkoncernen Henkel AG andelen återvunnen plast i sina flexibla förpackningar för tvättmedel.
Henkel har vänt sig till sin långvariga förpackningspartner Mondi Group i Österrike för att hitta en lösning där man kan använda ännu mer återvunnen plast och ändå kunna tillverka funktionella och estetiskt tilltalande flexibla förpackningsmaterial.


Henkel har redan börjat sälja sitt tvättmedel Megaperls i en flexibel förpackning, tillverkad av ett orienterat polypropen/polyeten-laminat, där 30 procent av polyetenen utgörs av industriellt plastavfall.

”Det innebär att förpackningen totalt till tio procent bestrår av återvunnen plast”, skriver Henkel i ett pressmeddelande.

Även om mängden återvunnen plast inte är större, så betecknar Henkel ändå detta som en ”signifikativ prestation” när det gäller ett så tunt och flexibelt orienterat plastlaminat, som av estetiska skäl ska ha en helt blank och vit yta och som ska uppfylla de öppnings- och hanteringskrav som den typen av tvättmedelsförpackningar kräver.

”Vårt mål är dock att uppnå en förpackning, där hälften av det totala materialet otgörs av återvunnen plast”, säger Timo Müller, key account manager hos Henkel.

Även när det gäller förpackningar till andra konsumentprodukter har Henkel börjar använda alltmer återvunnen plast. Tidigare har vi t ex skrivit om hur man använt sig av insamlat plastavfall från Donaus stränder i några av sina flaskor med flytande tvättmedel (Läs HÄR!)


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-05-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Henkel Kemteknisk konsumentförpackningar Miljö Mondi Plast plastavfall Plastförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK