...
Stora Enso och Sulapac träffar utvecklingsavtal
Exempel på produkter tillverkade i det biologiskt nedbrytbara materialet Sulapac.
Laura Kyllönen (t.v.) och Suvi Haimi som tillsamans grundade Sulapac Oy år 2016.

Stora Enso och finska startup-företaget Sulapac har träffat ett gemensamt utvecklingsavtal, som syftar till att motverka plastavfall genom att öka användningen av helt förnybara, återvinningsbara och biologiskt nedbrytbara förpackningsmaterial.

Genom det gemensamma utvecklingsavtalet kommer Stora Enso att kunna använda sig av Sulapacs licensierade material och teknik för att påbörja utvecklingen av helt förnybara korkar och lock till vätskeförpackningar. Andra områden, som inkluderas i utvecklingsavtalet, är livsmedelsförpackningar och förpackningar för konsumentelektronik.  

”På Stora Enso menar vi att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd i morgon. Vår framtida tillväxt kommer från innovationer inom förnybara material. Tillsammans med partners som Sulapac driver vi dessa innovationer för att skapa framtidens förpackningar”, säger Annica Bresky, EVP och chef för divisionen Consumer Board hos Stora Enso. 

Sulapac är ett helt biologiskt nedbrytbart material fritt från mikroplaster och tillverkas av förnybara och hållbara råmaterial. Sulapac-produkterna riktar sig till varumärken som vill eliminera plastavfall och uppvisa ett genuint engagemang för hållbarhet genom användning av exklusiva ekologiska material. Företaget grundades 2016 av Suvi Haimi och Laura Kyllönen och har sitt huvudkontor i Helsingfors i Finland

”Världen behöver material som är 100 procent biologiskt nedbrytbara. Sulapac-materialet har plastliknande egenskaper men är, till skillnad mot mikroplast, helt biologiskt nedbrytbart. Med Stora Ensos globala expertis kan vi påskynda den globala lanseringen av vårt Sulapac-material”, säger Suvi Haimi, VD för Sulapac. 

Samarbetet mellan företagen började 2017 genom Stora Ensos Accelerator-program, som innefattar ett samarbete med Aalto University och nystartade företag för att utveckla idéer och innovationer kring förnybara produkter. Stora Enso är det första bolaget att licensiera Sulapacs material och teknik. 

Läs vad vi tidigare skrivit om Sulapac HÄR och HÄR.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-05-22

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK