...
PacTec och Ipack-Ima – två mässor som öppnar idag
Idag öppnar finska förpackningsmässan PacTec i Helsingfors Mässcentrum.
Nordisk Bioplastförening ställer ut på PacTec med egen monter, där mässbesökarna kan stifta närmre bekantskap med förpackningar och andra produkter tillverkade i bioplast.

Internationella förpackningsmässan Ipack-Ima i Milano öppnar också idag.

Helsingfors eller Milano? Det är bara att välja om du vill uppdatera dig på förpackningar. Två mässor öppnar nämligen i dag. PacTec i Helsingfors, Finland och Ipack-Ima i Milano, Italien.

Finska PacTec arrangeras för femtonde gången och pågår fram till och med den 31 maj. Enligt arrangörerna kommer hela värdekedjan att finnas på plats och parallellt löper ett omfattande seminarieprogram. Två andra mässor arrangeras på samma gång, pulpaper2018 och woodexpo2018. Packnews.fi kommer att bevaka mässan, som äger rum i Helsingfors Mässcentrum (Messekeskus).

På plats med egen monter på PacTec finns Nordisk Bioplastförening, en förening startad av tidningen nord emballage tillsammans med industrin, och där nu över 40 företag är medlemmar. I montern kan intresserade få svar på frågor och även klämma och känna på ett urval förpackningar och andra produkter i bioplast, tillverkade av medlemsföretagen.

Mässan i Milano, Ipack-Ima, är betydligt större och internationell. Den arrangeras tillsammans med mässan Meat-Tech och pågår till och med fredagen den 1 juni. Drygt 546 internationella utställare finns på plats, representerande 45 länder. Totalt har mässan 1.475 utställare, vilket är en ökning med 17 procent sedan förra gången, år 2015.

På mässområdet FieraMilano pågår samtidigt även mässorna Plast, Print4All och Intralogistica Italia, allt ryms inom ett mässparaply som man kallar The Innovation Alliance


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-05-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bioplaster Finland förpackningsmässa Konferenser och mässor Mässor nord emballage Nordisk Bioplastförening Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK